Omorârea omului de afaceri Abel Apostol, o crimă cu sânge rece. „Filmul”...

Omorârea omului de afaceri Abel Apostol, o crimă cu sânge rece. „Filmul” nopții în care ucigașul a fost ajutat de soție și de amantă

1
DISTRIBUIȚI

buleu crima arad 1

Detaliile teribile ale dispariției omului de afaceri arădean Abel Apostol, dispariție care, după ce procurorii au adunat mai multe probe, a fost definită ca și crimă, ies la suprafață în rechizitoriul anchetatorilor din Arad. Din document rezultă că Adrian Buleu, asociatul lui Apostol și acuzat de uciderea acestuia, și-a plănuit fapta din timp și în detaliu, ca într-un scenariu bine pus la punct. Buleu, care se află în arest preventiv din 6 mai și căruia astăzi magistrații Tribunalului Arad i-au prelungit mandatul, a fost trimis în judecată în 1 iulie, pentru omor și distrugere. Uciderea lui Abel Apostol este punctul final într-o dramă a răzbunării.

Filmul crimei începe în 1 mai, spre seară, după ce atât Apostol, cât și Buleu și soția sa Alina și-au petrecut aproape întreaga zi la restaurantul Riviera din Arad, pe care-l conduceau. Acest restaurant are de asemenea o terasă și o bază sportivă. Anume pe terenurile de la baza sportivă, discutând cu niște potențiali clienți pentru închirierea terenului de fotbal, a fost văzut Apostol de o martoră, care spune că până în jurul orei 21.00, omul de afaceri a trecut de câteva ori pe la terenuri. Ultimul care a vorbit la telefon cu Apostol a fost administratorul terenurilor sportive, care le-a povestit anchetatorilor că Abel l-a întrebat unde sunt niște echipamente. Administratorul i-a spus că acestea se află într-o căsuță de lemn în spatele restaurantului, de unde Apostol le-a luat și le-a distribuit jucătorilor. Buleu și Apostol au fost văzuți intrând împreună în restaurant la scurt timp după această convorbire, iar ultimul nu a mai fost văzut vreodată din acel moment și nici nu a răspuns la telefon. Toate acestea, până în jurul orei 21.00. “Astfel, la câteva minute după ora 21.00, victima a fost ucisă de către inculpat, în incinta restaurantului, după care, în jurul orei 21.30, a fost transportată într-un loc necunoscut”, arată procurorii în rechizitoriu.

Filmul crimei se desfășoare mai apoi într-o înșiruire minuțioasă de acțiuni ale lui Adrian Buleu. Unul dintre pițerii care serveau la terasa restaurantului, de pe malul Mureșului, a venit în restaurant după ora 21.00, unde l-a găsit pe Buleu, speriat și tremurând. A observat și că gresia din fața barului era udă. Acesta l-a rugat pe băiat să ducă mașina lui Apostol în zona Micălaca, Mercedes-ul victimei fiind în parcarea restaurantului. În tot acest timp Apostol (sau cadavrul lui) s-ar fi aflat ascuns undeva în restaurant, se mai arată în rechizitoriu. Când pițerul a refuzat pe motiv că-i era frică, un alt angajat a spălat de pe jos petele umede de culoarea brun roșcat, dar și de pe tocul ușii dinspre intrarea laterală de pe terasă. Atunci când acesta din urmă a venit în restaurant, Buleu nu se mai afla acolo, și nici mașina lui, un BMW, nu mai era în parcare.

Și-a schimbat hainele

Între timp, Buleu a fost contactat de amanta lui Mădălina, cu care acesta se întâlnise cu o zi înainte și căreia îi promisese că o va contacta în dat de 1 mai. Când nu a mai dat niciun semn, tânăra l-a sunat. “Astfel, în jurul orei 21,36 întrucât martora I.M. (Mădălina – n.r.) nu a fost contactată de inculpat, conform înţelegerii dintre cei doi, aceasta i-a trimis acestuia un SMS, întrebându-l unde este, la care nu a primit nici un răspuns, inculpatul în momentul respectiv aflându-se în zona restaurantului (conform localizării obţinute pe baza listingului telefonic), acesta nemaifiind localizat şi nici văzut de martori până la orele 22.17 (conform localizării obţinute pe baza listingului telefonic), când acesta este identificat din nou în zona restaurantului, interval de timp in care apreciem, aşa cum am arătat anterior, că acesta a transportat cadavrul într-un loc necunoscut”, scriu anchetatorii în rechizitoriu.

La restaurant, Buleu s-a întâlnit cu soția sa, care i-a dat o pungă, fapt confirmat chiar de ea mai târziu, atunci când a fost audiată. Apoi, omul de afaceri a fost surprins de camerele de supraveghere ale unei benzinării, de unde a cumpărat două flacoane de plastic cu benzină. Interesant este că Buleu nu mai purta hainele de mai devreme, descrise mai târziu de martori – pantaloni deschiși la culoare, tricou portocaliu – ci avea un tricou alb și blugi deschiși.


Și nu va fi ultima dată în acea noapte când Adrian Buleu își va schimba hainele.

Acesta s-a dus la o casă din Arad, unde se afla amanta sa, care a remarcat că bărbatul era extrem de agitat. El i-a dat 1.000 de lei, pe care i-a adunat de prin buzunare, în bancnote de 5, 10, 50 și 100 de lei. O parte din bani erau uzi, ceea ce a pus-o pe gânduri pe fată. Buleu i-a mai dat acesteia și un pistol, pe care tânăra îl vedea pentru a doua oară în viață. Prima dată l-a văzut în Belgia, unde cei doi au locuit mai bine de șase luni într-o garsonieră, înainte de a reveni în țară în aprilie a acestui an. “Inculpatul i-a dat martorei, în maşină, una dintre cele trei  arme  ale  sale,  de culoare gri cu ţeavă  lungă, spunându-i acesteia  să o ascundă  foarte bine,  indiferent  de  ce  se  va  întâmpla.  Arma a fost  aşezată de inculpat în  poşeta martorei, iar aceasta a pus deasupra armei banii primiţi de la inculpat. Totodată, din declaraţia martorei a rezultat că în lăcaşul de telefon din autoturism se afla un suport în care se găseau mai multe  gloanţe,  suport  pe  care  martora  l-a  văzut şi în  Belgia, însă, la  fel  ca  şi  atunci,  acesta nu era complet, martora neputând însă preciza dacă din acesta lipseau  mai  multe  gloanţe  decât în momentul  când  l-a  văzut  în  Belgia. De asemenea, inculpatul cu aceeași ocazie a scos şi din portiera  maşinii  mai  multe  gloanţe, de  alt  gen  decât cele din  suport,  pe  care  le-a  pus  în  acelaşi  loc”, se mai arată în rechizitoriu. Toate acestea se întâmplau în mașina care mirosea puternic a benzină. După ce a plecat de la Mădălina, Buleu s-a îndreptat spre pădurea Vladimirescu, iar pe drum a sunat-o pe soția sa, Alina, căreia i-a cerut să-i trimită din nou pe cei doi angajați la restaurant să spele pe jos, fără să-i ofere explicații. A sunat-o din nou la nici un sfert de oră cerându-i să-l ia din pădure, cu o altă mașină, un BMW cu numere roșii, pe motiv că nu-și mai amintea pe unde parcase. Înainte de asta, Buleu a incendiat mașina cu care venise el, iar când a plecat din pădure, cu soția sa la volan, a aruncat cheia mașinii arse pe drum. Când au ajuns acasă, Buleu, care avea o arsură pe mână, i-a cerut soției să-i tundă genele, arse.

 Mărturisirea amantei

În acea noapte, toți actorii acestei întâmplări nu au închis un ochi: Buleu a mai fost de câteva ori la restaurant, a pornit și a oprit sistemul de supraveghere al acestuia, și-a sunat amanta, s-a mai schimbat odată, soția lui, Alina a vorbit trei ore adunate cu soția lui Abel Apostol, îngrijorată de dispariția acestuia, Buleu și-a mai vizitat odată amanta, a luat pistolul și și-a cumpărat o cartelă de telefon, de pe care le-a sunat pe cele două femei.

Buleu a plecat apoi din oraș, a doua zi după crimă, cu amanta sa. El i-a povestit că și-a incendiat mașina, cu Abel înăuntru, pe care îl împușcaseră câțiva prieteni. Pe drum, la fel cum a făcut cu cheia mașinii, el a aruncat pe geam un portofel de culoare închisă, în care a fost mai târziu actul de identitate al lui abel Apostol. Curios este faptul că, în urmă cu niște luni, Apostol declarase că își pierduse buletinul și și-a făcut altul nou. Cel găsit în portmoneul aruncat pe jos era buletinul vechi. Acest detaliu, dar și altele demonstrează că Buleu a plănuit asasinarea asociatului cu sânge rece. Încă din martie, când se afla încă în Belgia cu Mădălina, fata l-a întrebat ce avea de gând cu relația lor. Buleu i-a răspuns că “cineva va trebui să moară, după care totul se va calma, inclusiv soţia sa Alina”. În plus, la sfârșitul lunii aprilie, Buleu a trimis mai mulți angajați de la restaurant acasă pentru câteva zile, pe motiv că nu avea activitate. Bărbatul a oprit și sistemul de supraveghere a restaurantului în momentul în care a venit în România.

Anchetatorii au mai descoperit că cei relațiile dintre cei trei asociați, Adrian și Alina Buleu, cu care acesta era căsătorit din 2008, și Abel Apostol erau tensionate. În afacerea cu restaurantul Riviera a investit financiar mai ales familia Buleu. Din acest motiv, toți asociații au decis ca, până își recuperează banii, toate veniturile să fie încasate de soții Buleu. În perioada 2011 – 2013, Apostol s-a aflat în SUA, iar la întoarcerea în țară a vrut să schimbe niște lucruri în firmă. Astfel, Abel Apostol a dorit să preia terenurile sportive și vestiarul de deasupra restaurantului, însă soții Buleu au fost nemulțumiți de această solicitare. Deși înainte banii erau administrați de familia Buleu, care îi dădeau și lui Apostol câte ceva din încasări, acesta din urmă a schimbat lucrurile. Din 7 aprilie, cu mai puțin de o lună înainte să fie omorât, Apostol a început să încaseze bani din închirierea terenurilor sportive.

Cadavrul lui Abel Apostol încă nu a fost găsit.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.