Orașul a făcut-o bine: cum a fost salvată o tânără de la...

Orașul a făcut-o bine: cum a fost salvată o tânără de la moarte prin acțiunile caritabile ale timișorenilor

2
DISTRIBUIȚI

danaispan

Dana Ispan, psihopedagog la o şcoală specială pentru copiii cu dizabilităţi psihice din Timişoara care a stat cu o tumoare pe creier, fără ca medicii români să vadă asta, a reuşit să învingă boala, după tratamente costisitoare şi epuizante, realizate cu sprijinul acţiunilor caritabile iniţiate de timişoreni.

„Dana mi-a dat vestea pe care o aştept de doi ani şi anume…«Tumora a remis, Codruuuu»… După tratamente costisitoare şi epuizante, tratamente la care v-aţi adus Voi Oameni Minunaţi, contribuţia, pot spune că sunt foarte fericită… Dana nu este ruda mea, Dana a fost o colegă care a devenit prietena mea, chiar dacă asta a mirat pe unii sau pe alţii, ea a ştiut să vadă dincolo de răutaţile unor personaje superficiale… Vă mulţumesc tuturor celor care v-aţi implicat… Toţi aţi contat, nimeni nu a fost mai puţin important, fiecare sumă a contat, fiecare gând şi fiecare rugăciune“, a postat pe Facebook, ieri, iniţiatoarea campaniei umanitare, Codruţa Ciurlea.

Dana Ispan a suferit un prim şoc în 2003, când a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală.


„Operaţia a reuşit, iar apoi am făcut tratament oncologic şi am continuat viaţa”, îşi aminteşte tânăra. Din 2003 şi până în 2011, Dana a făcut în fiecare an câte un RMN pentru a vedea dacă totul este în regulă şi dacă nu cumva boala a revenit. Tânăra nu şi-a permis însă să facă RMN-ul la o clinică privată, şi a fost nevoită să meargă la Spitalul Judeţean Timişoara, unde toate analizele au ieşit perfect. După ultimele analize, efectuate la începutul acestui an, Dana a început să se simtă rău şi a făcut investigaţii mai amănunţite şi la o clinică privată, iar rezultatul a picat ca un trăsnet: tumoare pe creier de 2-3 centimetri. După acest diagnostic, Dana a avut şansa să fie văzută de un medic german, căruia i-a prezentat rezultatele analizelor efectuate de-a lungul timpului la Spitalul Judeţean Timişoara. „Medicii din Germania s-au uitat pe analizele efectuate la Timişoara şi mi-au spus că în 2007 tumora exista şi era jumătate din cât este acum, dar nu a fost identificată corect”, a spus Dana Ispan. Începând din 2011, timişorenii au iniţiat o sumedenie de acţiuni caritabile menite să o ajute pe Dana Ispan. Printre cei care au participat la acţiunile caritabile desfăşurate în Timişoara se numără Muneer Al Obeidli, Fely Donose, Florin Cvaşa, Horea Silvio Crişovan, Silviu Paşca, Gabriel Adorian, Anastasia Sandu, Călin Lupu, Gore Teodorescu, Phaser, Pandora, Kraft, Exiled Band, intrumentişti ai Operei din Timişoara, Kamelia Hora şi George Hora. Este vorba despre concerte, însă au avut loc și activități sportive, cum ar fi zumba. “În urma acțiunilor întreprinse, s-au strâns aproximativ 14.000 de euro”, ne-a declarat Codruța Ciurlea, prietena Danei Ispan.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.