Ortacii din Valea Jiului au protestat împotriva crizei mineritului: “Noi producem, voi...

Ortacii din Valea Jiului au protestat împotriva crizei mineritului: “Noi producem, voi furaţi, noi livrăm, voi importaţi”

3
DISTRIBUIȚI

2013-07-09 14.07.08

Aproximativ 500 de mineri au protestat astăzi la Petroşani, în faţa sediului Societăţii Naţionale Închideri Mine din Valea Jiului, cerând să fie lăsaţi să muncească, iar prin demersul lor vor să tragă un semnal de alarmă faţă de situaţia gravă a mineritului din zonă.


Minerii participanţi la mitingul organizat de Sindicatul Huila provin de la cele trei unităţi miniere, sucursale ale Societăţii Închideri Mine din Valea Jiului – Petrila, Paroşeni şi Uricani. Protestatarii au arborat drapele ale României, ale Uniunii Europene şi ale Sindicatului Huila, dar şi pancarte cu mai multe mesaje, prin care trag un semnal de alarmă în privinţa gravei situaţii a mineritului din Valea Jiului. Printre mesajele inscripţionate pe pancartele afişate de mineri se regăsesc: „Noi producem, voi furaţi, noi livrăm, voi importaţi”, „Aţi importat cărbune, exportaţi şi conducători”, „Nu suntem negri pe plantaţia lui Andronache” (Daniel Andronache, directorul Complexului Energetic Hunedoara – n.r.) sau „Noi vrem să livrăm cărbune, ca să câştigăm o pâine”. Minerii se află în afara orelor de serviciu, programul de lucru în mine desfăşurându-se normal. Protestatarii au făcut apel la unitate şi au cerut să fie lăsaţi să muncească. În cele trei unităţi miniere de la Petrila, Paroşeni şi Uricani muncesc aproximativ 2.000 de mineri. Mitingul a fost autorizat să se desfăşoare până la ora 15.30.

3 COMENTARII

  1. Minerii nu au inteles nici pana acum ca avem economie de piata si ca daca ei au salarii foarte mari, este mai ieftin sa se importe huila din Polonia decat sa se cumpere cea extrasa de ei ….Minerii sunt impedicati sa munceasca??? Hai sa fim seriosi …
    Las’ sa vada si ei cum este cu economia de piata, cum au vazut zeci si zeci de mii de angajati ai intreprinderilro de stat care au fost inchise in acesti ani …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.