Percheziții la un liceu pentru suspiciuni de fraudă la Bacalaureat. Conducerea a...

Percheziții la un liceu pentru suspiciuni de fraudă la Bacalaureat. Conducerea a fost demisă

0
DISTRIBUIȚI

1309773228bacalaureat, elevi_SA (14)

Comisia de bacalaureat a fost schimbată, iar directorul şi directorul adjunct ai unui liceu au fost demişi, astăzi, pentru suspiciuni de fraudă la proba scrisă la Limba şi literatura română. Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în colaborare cu Poliţia Capitalei şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI), au făcut percheziţii la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, potrivit Mediafax. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că a decis schimbarea întregii comisii de bacalaureat din Centrul de examen Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, ca urmare a percheziţiei făcute de un echipaj de Poliţie la acest centru de examen.

Potrivit ISMB, au fost schimbaţi cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, precum şi cei 32 de profesori  supraveghetori de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”. Totodată, ISMB a dispus eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi directorului adjunct ai Liceului „Dimitrie Bolintineanu, precum şi a directorului Şcolii Gimnaziale nr.


178, care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen.

ISMB a precizat că va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, care „va asigura toate condiţiile pentru ca absolvenţii de clasa a XII-a să poată susţine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie – iulie 2013”.

Acţiunea procurorilor a avut loc după ce anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru presupuse fapte de corupţie în legătură cu desfăşurarea examenului de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”. Percheziţiile vizează „o încercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfăşurat în această perioadă”, a precizat Parchetul Capitalei într-un comunicat. „Percheziţiile vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă (accesul în sălile de concurs realizându-se ulterior finalizării lucrărilor de către participanţi)”, au mai arătat procurorii. Surse judiciare au declarat că sunt vizaţi profesorii examinatori, dar nu au putut preciza câte cadre didactice ar putea fi cercetate pentru presupuse fapte de corupţie în acest caz.

Examenele scrise de la bacalaureat au început luni cu proba la Limba şi literatura română, la care s-au înscris peste 160.000 de elevi care au terminat în acest an clasa a XII-a şi absolvenţi care nu au promovat în seriile anterioare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.