Piața Bălcescu, refăcută ca-n planurile cincinale: gata în două luni, în loc...

Piața Bălcescu, refăcută ca-n planurile cincinale: gata în două luni, în loc de patru. Ce răspuns îi dă Robu UDMR-ului la protestul față de Coloana Fidelității

2
DISTRIBUIȚI

robu01

Edilul şef Nicolae Robu a ascos astăzi degeaba presa în stradă, sub pretextul predării amplasamentului pentru viitorul şantier din Piaţa Nicolae Bălcescu. Vineri, Robu anunţa că „s-a încheiat licitaţia pentru amenajarea Pieţei Nicolae Bălescu. Costurile intervenţiilor se ridică la 899.000 de lei, bani de la bugetul local, iar licitaţia fost câştigată de firma Porr”. Lucrările vor fi demarate la începutul săptămânii viitoare şi vor dura aproximativ două luni, deşi în contract sunt prevăzute patru luni de execuție. În Piaţa Bălcescu se vor efectua lucrări de amenajare, cât şi de intervenţie legată de infrastructură. Pe durata lucrărilor traficul în zona Bălcescu va fi închis, iar rutele ocolitoare vor fi comunicate de către Direcţia Tehnică din Primăria Timişoara.

Un reprezentant al firmeie Porr, cea care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor, a fost pus în dificultate astăzi, după ce a fost întrebat dacă există riscul ca lucrarea făcută în doar jumătate din termen să fie realizată de mântuială.


Acesta a evitat un răspuns direct, afirmând că dacă dacă edilul şef vrea ca lucrurile să fie finalizate până la începutul şcolii aşa se va face. Prompt, Robu a intervenit pentru a explica faptul că la fiecare termen prevăzut se lasă o marjă de eroare pentru situaţiile imprevizbile care pot apărea, de acolo diferenţa dintre patru luni prevăzute în contract şi două luni de executare efectivă. La finalizarea lucrărilor acolo va fi mutată şi Coloana Fidelităţii, monument pe care edilul şef l-a inspectat în Cimitirul Eroilor şi despre care a conchis : “corespunde din toate punctele de vedere”.  Cât despre faptul că reprezentanții UDMR s-au opus public mutării monumentului, Robu a comentat că “nu este cazul să fim talibani” şi a dat asigurări că pe monument nu se vor face modificări şi nu vor exista inscripţii jignitoare pentru vreo etnie.

 

2 COMENTARII

  1. eh, lucrarea foloseste si o parte din ce este in prezent, de aceea si costa putin (zic expertii) si poate fi facuta in 2 luni. proiectul intersectiei l-am vazut pe forumul ratt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.