Piatră de temelie pentru viitorul cămin cu salon și sală de fitness...

Piatră de temelie pentru viitorul cămin cu salon și sală de fitness al UVT, sub rugăciunile preoților și discursurile primarului

0
DISTRIBUIȚI

DSC_0761

Camere cu baie şi bucătărie proprie, spaţii comerciale, salon de coafură şi frizerie, sală de fitness, spaţii de recreere şi parcare subterană – acestea sunt condiţiile de care vor beneficia aproape 700 de studenţi ai Universităţii de Vest (UVT) din Timişoara, în cel mult trei ani. Cu bani de la Guvern, astăzi, a fost pusă piatra de temelie a celui mai modern cămin din Timişoara, care va fi construit la standarde europene pe Aleea Studenţilor, lângă sediul BRD din Complexul Studenţesc.

Lansarea festivă a lucrărilor a debutat cu un discurs al rectorului UVT Marilen Pirtea care a afirmat că speră ca Guvernul să nu uite de promisiunea făcută şi să aloce cele 16 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor. „Este o dorinţă mare a noastră să oferim studenţilor condiţii mai bune de cazare şi sperăm ca în maximum trei ani de zile acest cămin să devină realitate. Am primit prima tranşă de bani, două milioane de lei, ca să pornim investiţia, şi sunt promisiuni ferme de a o susţine în continuare”, a spus Marilen Pirtea. Şi Nicolae Robu a ajuns la eveniment, dar cu o întârziere de 15 minute, şi a exclamat cu mândrie că şi Universitatea Politehnica a contribuit pentru ca acest cămin să poată fi ridicat în Complexul Studenţesc, deoarece „ca rector al Universităţii Politehnica am sprijinit Universitatea de Vest atunci când a avut nevoie de un teren care aparţinea Universităţii Politehnica pentru a-şi putea dezvolta un proiect de cămin la modul cel mai raţional”.

DSC_0745

Apoi, un sobor de opt preoţi a oficiat o slujbă religioasă, iar în final, peste o cutie cu papirus a fost pus mortar.


Unul dintre preoţi a adăugat că în noua locaţie va fi ridicat şi un monument al sfântului Petru. Noul cămin al Universităţii de Vest din Timişoara este cel de-al doilea care va fi construit după anul 1989 din fonduri guvernamentale. Căminul va avea 670 de locuri, parter şi şase etaje, iar valoarea investiţiilor se ridică la suma de 16 milioane de euro. Lucrările vor fi realizate de către Marrati Construcţii, o firmă din Timişoara.

6.000 de studenţi depun cereri de cazare anual la Universitatea de Vest, însă sunt locuri doar pentru 2.000. „Avem şi alte proiecte prin care dorim să creăm locuri de cazare, şi anume ne gândim să preluăm internatele unor licee, să amenajăm cămine ale unor licee situate în zona centrală a oraşului. Nicio universitate n-a construit alt cămin în Timişoara din surse proprii, cele pe care le avem sunt construite dinainte de Revoluţia din 1989”, a mai spus rectorul Universităţii de Vest.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.