Povestea tinerilor care au cucerit ringuri de peste mări și țări. Câte...

Povestea tinerilor care au cucerit ringuri de peste mări și țări. Câte ore de antrenament pe zi le-au adus succesul

0
DISTRIBUIȚI

IMG_0520

Istorii de dragoste pasionale pe ritmuri de rumba, salsa şi tango sau dansuri sacadate pe cha-cha sunt doar câteva dintre reprezentanţiile cu care doi tineri din judeţul Timiş au reuşit să convingă juriul celui mai mare campionat de latino să le ofere o medalie. Andra Păcurar de 16 ani şi Alexandru Miculescu de 17 ani, elevi la două licee timişorene, au ocupat locul cinci la Campionatul mondial de latino care a avut loc în această lună în China. O performanţă unică pentru care cei doi tineri talentaţi au depus eforturi uriaşe. Andra şi Alexandru se pregătesc nu mai puţin de doisprezece ore pe zi ca să ajungă la cel mai înalt nivel la dansuri latino. Astăzi, în semn de recunoaştere a talentului şi meritelor sportive pe care le-au obţinut, cei doi sportivi au fost felicitaţi de Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care le-a oferit celor doi şi antrenorilor lor un premiu în bani în valoare de 1.000 de lei.

Dimineaţa începe pentru Andra şi Alexandru cu multă muncă. O zi obişnuită din viaţa celor doi sportivi înseamnă trei ore infernale de antrenamente de la ora 09.00, o pauză de masă şi alte antrenamente până la ora 22.00. Dar Andra Păcurar spune că nu regretă nimic şi chiar speră ca anul viitor să ajungă la Campionatul mondial de latino şi mai sus. „Am muncit mult, programul a fost mai intens înainte de competiţie, de dimineaţa de la 09.00 şi până seara la ora 22.00 suntem în sală.


Dar este un dans folositor pentru corp şi pentru minte şi, în plus, este o activitate care te maturizează şi te face să gândeşti altfel. Performanţa pe care noi am obţinut-o se poate realiza doar cu multe sacrificii, altfel nu ai cum să ajungi pe un loc bun”, povesteşte tânăra de 16 ani, elevă la Liceul Pedagogic din Timişoara. Andra spune că cel mai mult iubeşte să danseze pe ritmuri de rumba şi este convinsă că alături de partenerul ei, cu care formează o echipă de mai bine de doi ani, va obţine un loc şi mai bun la Campionatele Mondiale de latino.

Alexandru Miculescu a fost atras de muzica şi dansurile latino încă de când era mic. Avea doar şase ani când părinţii l-au înscris la o şcoală de dans şi de atunci a devenit dependent de aceste dansuri. Alexandru povesteşte, însă, că pe lângă pasiune şi talent este nevoie şi de o muncă „titanică pentru a putea ajunge la un Campionat Mondial. Dansul merită, dar trebuie muncit mult. Noi, dansatorii, trebuie să fim foarte pregătiţi psihic. Antrenorii noştri sunt cei care ne-au ajutat, sunt ca nişte părinţi”.

 „Nu pot să te ducă doar picioarele, trebuie să te ducă şi mintea”

Clara şi Horia Preda sunt cei care le dirijează paşii lui Andra şi lui Alexandru ca să ajungă la astfel de performanţe. Horia Preda este antrenor de şapte ani şi explică ce calităţi deosebite au cei doi sportivi. „Nu pot să te ducă doar picioarele, trebuie să te ducă şi mintea, să fii echilibrat. Copiii care fac performanţă sunt mult mai maturi faţă de vârsta pe care o au, am constatat acest lucru la mulţi sportivi şi în timpul liber fac lucruri care să-i echilibreze, să-i odihnească, poate nu trăiesc micile aventuri ale vieţii aşa cum le trăiesc tinerii de vârsta lor. Dar până la urmă, când tragi linie, eu zic că merită. La nivelul lor deja nu mai e vorba despre disciplină, ci despre profesionalism”, povesteşte unul dintre antrenorii elevilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.