Povestea unui meci care a ținut tensiunea la cote maxime. Nuno Claro:...

Povestea unui meci care a ținut tensiunea la cote maxime. Nuno Claro: „Am fost superiori la toate capitolele”

0
DISTRIBUIȚI

cfr poli16_resize

ACS Poli a terminat la egalitate 2-2 meciul nebun cu CFR Cluj din Gruia. Timişorenii au deschis scorul prin Szekely şi au fost la conducerea şi în prima repriză cu 2-1, însă nu au reuşit să plece cu cele 3 puncte din Gruia. Ciprian Deac a fost cel care a stabilit scorul final dintr-o lovitură liberă şi a scos un punct important în condiţiile în care elevii lui Mircea Rednic au terminat meciul în opt oameni după eliminările lui Florin Costea, Mario Felgueiras şi Ciprian Deac. Meciul de la Cluj a consemnat şi debutul lui Souleyman Keita la ACS Poli a intrat în minutul 85 în locul lui Cristian Boldea.

ACS Poli a început bine prima repriză. Szalbocs Szekely a dovedit că merită locul de titular în Liga I după ce a deschis scorul în minutul 7. Acţiunea a pornit de la talentatul Cristian Bărbuţ, care a trimis mingea la Răzvan Trandu, de la care balonul a ajuns la atacantul Szekely. CFR Cluj a avut mai multe acţiuni pe partea dreaptă, nefructificate însă. Situaţia a început să se complice pentru gazde în minutul 29 după eliminarea lui Florin Costea. Jucătorul născut în Oltenia l-a faultat dur pe Trandu în contextul în care mai încasase un galben uşor, după ce a bătut o lovitură liberă înainte de fluierul arbitrului. Rămaşi în zece, clujenii au avut o ocazie importantă prin Ogbu, dar Nuno Claro a reţinut fără probleme, astfel că la pauză scorul a fost 1-0 pentru bănăţeni.

Repriza a doua a fost mult mai aprinsă. Arbitrul Iulian Dima a „dat drumul” la cartonaşe, iar situaţia s-a aprins la propriu în teren. Ardelenii au egalat în minutul 57, după o lovitură liberă acordată pentru un fault al lui Bărbuţ la Ricardo Cadu. Experimentatul fundaş al echipei lui Mircea Rednic a bătut lovitura liberă, balonul a trecut pe sub zidul jucătorilor Timişoarei, Nuno Claro a ajuns al minge, dar nu a mai putut respinge. ACS Poli a avut ocazia să revină la conducerea după o intrare tare la Nanu a portarului Felgueiras, pentru care s-a dictat penalti. Szekely a punctat pentru 1-2 în favoarea alb-negrilor. Istoria partidei era departe de a fi tranşată. Nou-intratul Ciprian Deac a înscris după o lovitură liberă executată perfect pentru 2-2, pentru ca după câteva minute, Deac să fie eliminat după o intrare la Bărbuţ.

ACS Poli: Nuno Claro, Nohai, Scutaru (’72 Poparadu), Şeroni, Marovic, Petre, Trandu, Bărbuţ, Boldea (’85 Keita), Nicola (’53 Nanu), Szekely.

CFR Cluj: Felgueiras (eliminat ’69 Stăncioiu), Velayos, Cadu, Piccolo, Camora, Maah (’68 eliminarea portar), Obiora, Voiculeţ (pauză Rui Pedro), Florin Costea, Tade, Ogbu (’59 Deac).

Vali Velcea a spus că egalul este echitabil. „Consider că este echitabil rezultatul pentru că ne-a lipsit maturitatea sportivă să reuşim să transăm jocul în favoarea noastră.


Încă mai avem mult de muncă, de valorificat acest grup, să nu uităm că acum un şi jumătate jumătate din jucători jucau în Liga a III-a. Dacă aveam inspiraţie în compartimentul ofensiv cu totul altfel arătă tabela. Trebuie să învătăm şi din această situaţie. Astăzi am oferit un prea mare respect CFR. Important e că am confirmat ce am început, că există un proiect la Timişoara, jucătrii au confirmat şi s-au autodepăşit. Rămân cu o impresie că mai avem mult de muncit. Am întâşlnit o echipă bună a Clujului, cu ponteţial individual, dar noi ne-am ridicat la nivelul jocului. Dima este un arbitru de perspectivă, foarte serios, cu doi tuşieri cu experienţă. CFR Cluj ete o echipă cu potenţial din toate punctele de vedere. Sunt convins că oamenii de aici îşi vor lua măsurile necerare pentru ca în viitor să nu aibă parte de surpize. Am o echipă tânără, fără exprienţa Ligii 1, dar ea va câştiga expeirneţă şi jocul Timişoarei va fi unul plăcut. Am zis că nu vin ca să mă apăr, am jucat un joc combinativ”, a delarat Velcea la Digisport.

Nuno Claro, fostul portar care a stat şase ani la CFR Cluj a spus că ACS Poli putea câştiga şi s-au pierdut 2 puncte. „A fost un meci intens, cred că Poli a jucat foarte bine astă-seară şi merita 3 puncte. Eu nu comentez arbitrajul. Cred că noi am pierdut astăzi 2 puncte, am fost superiori la toate capitolele. Cred că eu am făcut tto ce am putut. Acum mă interesează doar ce pot să fac la echipa mea, nu am avut de luat nicio revanşă, sunt jucptor profesionist, joc pentru cine mă plăteşte. Acum mă gândesc la meciul cu Gaz Metan Mediaş de acasă. Din păcate, acest meci ne lasă un gust amar”, a declarat Nuno Claro la aceeaşi televiziune de sport.

Rednic a dat vina pe arbitraj pentru egalul de 2-2. „Jucătorii mei au fost foarte nervoşi şi au intrat în jocul  rbiturlui şi i-au dat posiblitatea să se pună în evidenţă. Nu pot decât să îi felicit că în opt, nouă oameni am ţinut piept Timişaorei în condiţii deosebit de grele. Mai sunt multe lucruri de pus la punct la noi în echipă. Sunt moment când din dorinţa de a face mult, uiţi că mai trebuie să şi joci. În momentul în care ne-am văzut de joc, a fost bine. Cred că Szekely nici nu ştie că a marcat şi au mai înscris dintr-un penalti. Era primul meci în faţa suporterilor, a fost presiune. E un punct care dă speranţă pentru viitor”, a declarat Rednic la Digisport.

Iuliu Mureşan a reproşat mult mai accentuat arbitrajul lui Iulian Dima. „Mă bucur că nu am luat şi eu roşu, eram în tribună sus şi mă ascundeam. A fost un meci sub semnul arbitrului, Radu Petrescu este un mic copil faţă de acest Dima. De la început a fost un arbitraj răutăcios, tendenţios, a enervat jucătorii. Îi dau eu un roşu foarte mare acestui arbitru şi sper să nu îl mai văd în viaţa mea la Cluj. Prea multe greşeli s-au făcut în acest început de campionat, aceiaşi arbitrii incompetenţi revin şi fac praf un meci. Îi reproşez arbitrului că nu a judecat cu aceeeaşi unitate de măsură. Au fost faulturi din spate ale jucătorilor lui Poli pentru care nu s-au dat cartonaşe. Poli este o echip bine pregătită, nu am ce să le reproşez fotbalistic, noi ne-am trezit după ce am fost eliminaţi. Eram aproape să producem surpriza. Arbitrul a sricat acest meci. Orice făceam, cu acest arbitru nu puteam câştiga”, a spus Iuliu Mureşna la aceeaşi televiziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.