Povestea unui scandal în sânul țiganilor „de catifea” din Timișoara: taxă de...

Povestea unui scandal în sânul țiganilor „de catifea” din Timișoara: taxă de protecție de mii de euro, plângeri la Poliție

0
DISTRIBUIȚI

euro

După ce anul trecut liderul lor a murit de cancer țiganii din cel mai bogat clan au ajuns și ei la mâna golanilor care de ani buni cer taxa de protecție pe Loga. După ce una din cele mai bogate familii de romi din Timișoara  – Cârpaci – a depus plângere la Poliție, toate clanurile care ocupă bulevardul CD Loga din Timișoara sunt în alertă maximă pentru că se așteaptă la o răzbunare cruntă din partea lui Dumitru Ciuraru, cel de la care, acuză reclamanții, sunt nevoiți să cumpere liniște cu mii de euro.

Membrii clanului Cârpaci spun că liderul unei familii de romi violenți cu relații în Frankfurt, Ciuraru, face bani impunând taxă de protecție celor bogați.


Așa-numiții “țigani de catifea” – care s-au îmbogățit prin afaceri imobiliare la limita legii  – spun că au ajuns să decarteze periodic către acesta. Tot circul a început săptămâna trecută când Ciuraru ar fi cerut taxă de protecție familiei Cârpaci. ”S-a depus o reclamație vizând aemințările primite din partea unui etnic rom, legate de o anume sumă de bani”, a declarat Ionuț Bocancea, de la biroul de presă al Poliției Timiș. În cauză  polițiștii au început cercetările.

Reprezentanții familiei Cârpaci spun că totul a început duminică seara, când Ciuraru s-a prezentat  acasă la Gradu Cârpaci – pe bulevardul CD Loga nr. 24 și i-a cerut 6.000 de euro. ”Vrea să îi dau dreptul de șmecher. Noi nu avem nevoie de protecția lor, dar ei așa fac – încearcă la mai mulți și oamenii plătesc de frică”, ne-a spus Gradu Cârpaci. Acesta a spus că Ciuraru a continuat să-i amenințe, mărind chiar taxa la 10.000 de euro, astfel că familia Cârpaci s-a dus ieri la Poliție. Surse apropiate anchetei susțin că la mijloc ar fi vânzarea unei mașini aduse în țară de Nonu Cârpaci, verișorul lui Gradu, care are în Germania o afacere de vânzare de mașini, iar Ciuraru a revendicat o parte din câștigul de pe urma vânzării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.