Prestaţie artistică de excepţie, sunet slăbuţ şi interes scăzut din partea publicului,...

Prestaţie artistică de excepţie, sunet slăbuţ şi interes scăzut din partea publicului, în ziua zero a JazzTM GALERIE FOTO UPDATE Declarația entuziastă a lui Robu

4
DISTRIBUIȚI
festivalul de jaazz15_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Ziua zero a festivalului JazzTM a adus în faţa publicului un concert extraordinar susţinut de Filarmonica Banatul, în cadrul căruia spectatorii au avut parte de un program stilistic divers şi o serie de invitaţi. Printre piesele care s-au făcut auzite la faţa locului s-au numărat selecţiuni din George Gershwin, dar şi piese blues interpretate de către cei de la Bega Blues Band. Invitata specială a recitalului a fost Aura Twarowska, de la Opera de Stat din Viena, iar aplauzele spectatorilor au consfinţit un eveniment care a făcut deliciul celor prezenţi. Cu toate că în ziua zero a manifestării JazzTM scaunele din faţa scenei au fost „la liber“, acestea nu s-au ocupat în totalitate.

Vă reamintim că, începând de azi, cei care doresc să vadă concertele de pe scaune, trebuie să achite suma de 50 de lei pentru toate serile. Deşi artiştii de pe scenă au executat un program impecabil, ziua zero a JazzTM n-a reuşit să trezească interesul multor timişoreni,  numărul „curioşilor“ fiind mult mai mic decât la alte evenimente de acest gen susţinute în aceeaşi locaţie. Nici sunetul primei seri nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, astfel încât prestaţia celor de pe scenă n-a fost savurată aşa cum se cuvine de către adevăraţii melomani. În public s-au aflat și primarul Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu și chiar și Vasile, șoferul primarului. Prima ediţie a Feastivalului Jazz TM porneşte la drum în această seară, de la ora 19.00, cu concerte susţinute de Sebastian Spanache Trio, Hidden Orchestra şi Richard Bona.

UPDATE Pe ultima sută de metri, edilul şef Nicolae Robu a făcut noi declaraţii optimiste cu privire la aşteptările sale privind JazzTm.


“Putem afirma că ziua de ieri, prima a festivalului de Jazz Tm a fost una de un succes deplin, a fost lume multă, animaţie excelentă, vreme frumoasă, prestaţia bună a artiştilor, sonorizare excelentă. Timişoara a demonstrat că poate fi la înălţime”. Întrebat dacă e mulţumit de numărul de locuri vândute, Robu a declarat că “da, nu a fost un capitol de buget. Pe noi ne interesează ca un număr cât mai mare de timişoreni să se bucure de acest festival, să poată vedea mari artişti ai lumii”. Primarul a detaliat şi că pe pagina sa de Facebook erau puţini cei care spuneau că nu sunt interesaţi de jazz sau că nu vor veni. Cei mai mulţi spuneau fie că vin pentru că le place jazz-ul, fie că nu se dau în vânt după jazz, dar că vin din curiozitate, să vadă aceşti artişti. „Eu am afirmat de la bun început ca în această perioadă de patru zile, nu de trei, cum am plănuit iniţial, să se perinde câte 30.000 de persoane. Asta nu înseamnă că cei 30.000 de oameni vor sta la un moment dat cu toţii să urmărească spectacolul. Una peste alta, eu spun că JazzTM a început cu dreptul şi are toate premisele să fie un succes” a conchis Robu. (Loredana Codruț)

 

4 COMENTARII

  1. Prima zi de festival a fost relativ slab promovata, in esenta am aflat ca este ceva doar prin intermediul site-urilor de stiri. Site-ul si toate afisele promoveaza doar cele 3 zile cu interpreti internationali. Sa speram ca trupele din urmatoarele zile vor avea parte de un public mai mare si de o sonorizare la nivelul numelor artistilor prezenti.

  2. Nu poti spune interes scazut in conditiile in care concertul nu s-a promovat….doar cei care urmaresc activitatea Filarmonicii, ori ii intereseaza viata culturala in mod deosebit au aflat! Nici macar Tion, Agenda, s.a. nu au anuntat macar cu o saptamana inainte…Asa ca nu poti spune despre un astfel de eveniment ca nu este cautat, doar si amintind de ex. ce cautare are Festivalul de Opera si Opereta care este mediatizat mult mai intens…

  3. Da, asa este: nu a fost mediatizat adecvat (precvis veneau mai multi macar daca se stia ca accesul in tarcul cu scaune este gratuit), sonorizarea putea fi mai buna, luminile au fost modeste (din nou cei aflati pe scena in prim plan au cam fost in umbra).
    Despre numarul celor prezenti nu are rost6 sa vorbim. In orice caz, daca in prima zi in zona s-au perindat/aflat (inclusiv la terase) vreo 2.500 persoane, in zilele urmatoare slabe sperante sa mai vina 28 000 (9 000/zi de festival). Daca in total vor fi 7.000, va fi mare lucru. De aceea, nu are sens sa il luam in serios pe primar, pentru ca el nu prea stie ce vorbeste in acest context.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.