Prima ediţie a Openului de şah sub 16 ani de la Timişoara...

Prima ediţie a Openului de şah sub 16 ani de la Timişoara şi-a premiat câştigătorii

0
DISTRIBUIȚI

Open Internatiunal de sah pentru copii si juniori sib 16 ani 10_resize

Openul Internaţional de Şah pentru copii şi juniori sub 16 ani organizat timp de o săptămână la Timişoara a luat sfârşit astăzi, când a avut loc festivitatea de premiere. Concursul a fost organizat de Clubul Sportiv Mediator Giarmata Vii şi Fundaţia Pro Logos şi a avut peste 160 de participanţi, iar peste o cincime dintre ei au fost premiaţi.

Evenimentul a fost organizat la Cantina Politehnicii din Complexul Studenţesc şi, pe lângă şahiştii români, au participat şi concurenţi din Republica Moldova, Franţa şi Serbia. Organizatorii au fost foarte generoşi cu premiile, pe care le-au acordat chiar şi pentru locurile 4 şi 5. Directorul de turneu Dorin Andreica spune că anul viitor îşi doreşte o organizare la un nivel superior, dacă şi autorităţile locale se vor implica. „Am rămas cu sentimentul că ideea pe care noi am plecat când am orgaizat acest turneu a fost îmbrăţişată de marea majoritate a participanţilor, şi cu ideea că lumea s-a simţit bine la Timişoara şi că toţi vor reveni la anul la ediţia a doua a turneului.


Dincolo de toate aceste lucruri e foarte important ca fiecare acasă să continue munca pe plan individual în dezvoltarea pe plan şahist. Cu siguranţă este un pas înainte pentru şahul românesc. Sunt foarte multe turnee în România, dar noi vrem să creăm un standard în ceea ce priveşte turneele de şah şi mă refer aici la turneele de juniori în principal, copiii sunt grija noastră şi, în consecinţă, acestea sunt lucrurile pe care ne vom concentra în viitor. Sperăm ca la anul competiţia să fie îmbrăţişată şi de autorităţile locale astfel âncît să putem organiza într-adevăr un turneu extraordinar”, a declarat Dorin Andreica, directorul turneului. Iată şi lista câştigătorilor la fiecare categorie:

Juniori general locul 1 Adrian Sechereş

Juniori ELO (coeficient internaţional valoric) <1800 locul I Ciprian Comşa

Juniori ELO <1600  locul I Maria Ciocan

Juniori ELO <1400 locul I Dragoş Cereş

Juniori ELO <1200 locul I Eduard Ştreangă

Juniori băieţi 6 locul i Andrei Apostol

Juniori băieţi 8 locul I Iulian Anghel

Juniori fete 8 locul I Mihaela Trifoi

Juniori băieţi 10 locul I David Gavrilescu

Juniori fete 10 locul I Larisa Covrig

Juniori băieţi 12 locul I Vlad Ciorâcă

Juniori fete 12 locul I Denisa Bucur

Juniori băieţi 14 locul I Anand Gaultier

Juniori fete 14 locul I Paula Gâţu

Juniori băieţi 16 locul I Şerban Bărbuleanu

Juniori fete 16 locul I Andreea Cosma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.