Primarul cu două viteze şi ruleta orgoliilor ieftine

Primarul cu două viteze şi ruleta orgoliilor ieftine

2
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Primarul Nicolae Robu are două viteze de acţiune – una ultrarapidă, trecând cu buldozerul peste legislaţie şi orice regulă cu scuza că sunt multe de făcut pentru oraş şi nu poate în ritmul obişnuit să realizeze cele promise celor 80% dintre timişoreni care au încredere în el, şi una ultralentă, atunci când este vorba de vreun proiect care nu-i pică bine la orgoliu, invocând cu preţiozitate respectarea legii sau tot felul de obstacole mai mult sau mai puţin reale. Cazul noului corp al spitalului de copii „Louis Ţurcanu” , pentru care s-au alocat fonduri guvernamentale, dar nici acum proiectul nu a fost finalizat de administraţia condusă de Robu, este caz şcoală.

După ce în campania electorală de la parlamentare a făcut mare caz, declarându-şi toată susţinerea pentru mai binele copiilor Timişoarei şi nu numai, ulterior primarul a fost mai preocupat de a se război cu jurnaliştii, de a pune palmieri prin oraş sau să vadă de ACS Poli, decât să urmărească finalizarea proiectului, printre puţinele de pe plan local cu finanţare guvernamentală  în 2013, ca să poată începe efectiv lucrările.


 Robu a găsit scuze şi vinovaţi în altă parte. Săgeata transmisă pesedistului Sorin Grindeanu că nu ştie cum e cu finanţările ascunde nervozitatea, încă stăpânită în acest caz, a primarului. Care are un calcul politic simplu – începerea rapidă a lucrărilor i-ar aduce un plus în ochii opiniei publice celui care şi-a asumat politic susţinerea proiectului – Sorin Grindeanu. În condiţiile în care toamna ar putea aduce surprize majore şi s-ar relansa lupta pentru funcţia de primar, acest avantaj al pesedistului i-ar putea încurca pe liberali.

Cei aleşi să conducă destinele cetăţii nu înţeleg că un proiect, cum este cel al noului spital de copii, trebuie să fie dincolo de orice calcul politic. Binele micuţilor care sunt căraţi cu targa peste liniile de tramvai nu trebuie să se joace la ruleta orgoliilor ieftine şi a negocierilor meschine.  Şi încă un detaliu esenţial – sunt mult  mai mulţi cei care au nevoie de acest nou spital pentru mai binele pruncilor lor decât cei care-şi privesc, zâmbind satisfăcuţi, copiii dansând pe muzică plătită din bani publici cu zeci de mii de euro.

2 COMENTARII

  1. „….în condițiile în care toamna….s-ar relansa lupta pentru funcția de primar….” ???
    Ne scapă nouă ceva ?? Hai că murim de curiozitate…!!

  2. Dl Robu, vezi ca iti vine iubirea de Nasleu, nu mai ai vreun loc de consilier personal sau de city manager adjunct, ca dracu mai stie ce iti mai trece prin cap!
    In oras e mizerie si saracie si tu te inconjori de consilieri si city manager! de asta te-am votat, sa iti aduni in jurul tau toti golanii????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.