Primarul Timişoarei nu recunoaşte constatările Gărzii Financiare legate de jaful Rosign din...

Primarul Timişoarei nu recunoaşte constatările Gărzii Financiare legate de jaful Rosign din perioada Ciuhandu şi îi ia apărarea directorului Culiţă Chiş

6
DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

După ce PRESSALERT.ro a dezvăluit că, potrivit al unui raport al Curții de Conturi, bugetul Primăriei Timișoara a fost jefuit în timpul derulării contractului cu firma Rosign, cea care a avut monopol pe semnalizarea din oraș, primarul Nicolae Robu are o poziție cel puțin ciudată față de aceste constatări. Întrebat dacă va lua măsuri împotriva lui Culiță Chiș, șeful Direcției tehnice din primărie și membru în comisia de receptare a lucrărilor Rosign, Robu și-a susținut angajatul și a amenințat cu declanșarea unui litigiu în acest caz. “El (Culiță Chiș – n.r.) nu a fost găsit vinovat, este o opinie a comisarilor Gărzii Financiare, care nu neapărat este în acord cu realitatea. Chiar la unele dintre aprecierile comisarilor, în mod evident, lucrurile nu pot sta așa, drept urmare se va ajunge la litigiu și când se va finaliza acel litigiu, atunci vom putea ști cine este vinovat și pentru ce este vinovat. Deocamdată, toată lumea beneficiază de prezumția de nevinovăție, iar noi nu recunoaștem acel prejudiciu la valoarea pe care au stabilit-o cei de la Garda Financiară.


Semafoarele pot fi văzute pe teren, că n-au fost înregistrate în contabilitatea Rosign nu e problema primăriei. Plata pentru ce s-a realizat este corectă”, a spus primarul.

closca02_resize

În urma unui control al Gărzii Financiare, care a vizat doar perioada de contract 2010 – 2012 dintre Primăria Timișoara și firma Rosign, care furniza semnalizare rutieră, comisarii au stabilit un prejudiciu de 3.075.815,25 lei. S-a constatat  faptul că după anul 2003, deşi au fost modificate tarifele percepute, nu a fost prezentată vreo anexă semnată prin care Primăria Timişoara să accepte actualizarea în baza unor motivaţii tehnico-economice, aşa cum prevede contractul. Municipalitatea a acceptat în mod tacit toate modificările de preţ anunţate de Rosign. Preşedintele comisiei de recepţionare a lucrărilor de la Rosign a fost Culiţă Chiş.

6 COMENTARII

  1. – DE CE pe semnele aditionale la semnele cu oprirea interzisa pt spalarea strazilor scrie o adevarata poveste kilometrica? de ce scrie: interzisa oprirea in fiecare zi de marti a saptaminii in intervalul orar 9-18? nu era mai clar sa scrie MARTI 9-18? putea sa scrie marti si in engleza. nu cumva placile alea au fost decontate la numarul de litere?
    – multe semne de circulatie sint montate gresit (de exemplu semnul de drum fara iesire de la intersectia intrarea zenit colt cu dinu lipatti)
    – la altele, in loc sa deconteze lucrari, sa monteze semnele de circulatie vizibil pe tevi NOI, le-au montat pe stilpii de curent in locuri greu vizibile (spatele unor pomi, tufisuri etc).

  2. Voi nu stiti k istai primaru minune sii mai destept decat inspectorii curtii de conturi si comisarii garzii el le stie pe toate. Mai direct el i acopera pe cei dinainte care au facut haos cu baniii publici ptr ca si ei care sunt acuma la putere o sa fure tot asa si o sa se tergiverseze procesele la infinit. Trebuie ridicati si cu catuse la popa mitica toti dar nimeni nu are curaju. Vedeti inspectorii scriu si atat mai departe nimeni nu mai face nimica nici cu fostul costi nici cu ciuhandu si nici cu gastile lor care au furat en gros .

  3. Au fost lucrari supraevaluate ex. Ptr montarea unui semafor trebuia platit 3 lei dar inrealitate sa platit 9 lei bai primare aicea i problema dar matale nu ontelegi mecanismul ista k esti profesor . Acuma sper k ai inteles problema i simpla sau unflat devizele cu lucrari supraevalute . Hai spor la treaba

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.