Primarul Robu recunoaște că Timișoara nu are strategie culturală, deși se vrea...

Primarul Robu recunoaște că Timișoara nu are strategie culturală, deși se vrea capitală europeană. De ce nu știe când va fi gata planul

3
DISTRIBUIȚI

robu degete 1

Atacat din ce în ce mai des pentru modul în care gestionează agenda culturală şi implicit candiatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană, edilul şef Nicolae Robu a decis să facă astăzi câteva precizări cu privire la acest subiect. „Această candidatură este foarte complexă. Pentru a câştiga competiţia pentu dobândirea acestui statut nu este deloc un lucru uşor. Nu este în niciun caz suficient să se facă lobby aşa cum li se pare unora, aşa cum am văzut în diverse luări de poziţie vizavi de acest subiect. Noi ne pregătim temeinic candidatura şi foarte multe lucruri din cele care se întâmplă în oraş acum vor reprezenta atuuri ale Timişoarei în competiţia în care vom fi incluşi, în care noi deja ne-am anunţat participarea şi desigur că agenda culturală bogată din acest an susţinută cu un buget cu 43 % mai mare ca anul trecut va fi un atuu important pentru noi în perspectiva competiţie”.

După ce a încheiat capitolul laude, primarul a detaliat că „dincolo de toate acestea, este necesar să avem o strategie pentu cultură.


Avem un proiect împreună cu Institutul Intercultural din Timişoara, în cadrul căruia va fi elaborată strategia culturală a Timişoarei. Eu doresc să capacităm în acest demers de elaborare a strategiei culturale  cu tot ce are bun Timişoara în materie şi de aceea, începând de astăzi pe site-ul primăriei muncipiului Timişoara va apărea o secţiune de depuneri de candidaturi individuale pentru cooptare în comisia de elaborare a strategiei pentru cultură a muncipiului Timişoara. Orice persoană cu competenţe în domeniu îşi poate depune candidatura şi noi vom face o selecţie în final astfel încât echipa pe care o vom constitui să fie cea mai bună cu putinţă, cea mai potrivită pentru un asemenea demers”.  Pentru  a asigura că nu va fi vorba despre vreun favoritism sau nepotism, Robu a lămurit că „nu vor conta în procesul de selecţie orientările politice ale candidaţilor, ci doar CV-urile lor. Totuşi, perioada de timp în care se va elabora strategia rămâne una necunoscută deocamdată”. Ceea ce se ştie momentan este că persoanele implicate nu vor primi bani pentru activitatea prestată,  primarul subliniind că  „este un agajament bazat pe voluntariat, bazat pe dorinţa de a face ceva pentru oraş”.

3 COMENTARII

  1. Daca asa ati dedus, ca Primarul Robu „nu are strategei culturala”( e musai sa fie Mafalda? Personal trebuie sa aiba strategie?…) atunci de ce este rau ca doreste sa faca o echipa competenta in aceasta directie?!…

  2. Texte scoate domnul primar fara probleme, in cea mai dulce versiune mdoerna a limbii de lemn.
    Deci strategie culturala nu este, strategie pentru castigarea titlului de capitala culturala europeana nu este – iar cei care vor formula strategiile nu vor fi din Primarie … Da’ de ce sa nu fie formulate aceste strategii de catre Consiliul Local ????
    In alta ordine de idei – Primaria da o groaza de bani pentru un festival de jazz in aer liber cu intrare gratuita intr-un roas unde lumea nu se omoara dupa jazz, dar nu da bani celor care ii formuleaza strategia de dezvoltare culturala etc. …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.