Profesori puşi pe copiat la examenul de titularizare, în judeţul Timiş

Profesori puşi pe copiat la examenul de titularizare, în judeţul Timiş

1
DISTRIBUIȚI
profesori examinari01_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Copiatul la examene este o practică la care recurg nu doar elevii, ci şi profesorii. Doi viitori dascăli din judeţul Timiş care au venit nepregătiţi la examenul de Titularizare de astăzi şi-au încercat norocul şi au căutat răspunsurile la subiecte pe telefonul mobil.


Însă au fost prinşi de supraveghetori şi, pentru că au încercat să fraudeze examenul, au fost eliminaţi din sală. Cornel Petroman, inspector şcolar general, a afirmat că la proba scrisă a examenului de Titularizare au primit dreptul de participare 1.255 de candidaţi, după ce au susţinut proba practică, însă s-au înscris pentru ultima probă doar 1.078. „Din aceştia, 177 nu s-au mai prezentat la proba scrisă de astăzi pe care au susţinut-o la 65 de discipline. Candidaţii au fost examinaţi în patru centre din Timişoara”, a mai adăugat Cornel Petroman. Cei 1.078 de dascăli înscrişi se „bat” pentru 144 de posturi titularizabile, dintre care 100 sunt în mediul urban, şi peste 2.000 de fragmente de posturi. Nota minimă de promovare a examenului este 7. Prima etapă de repartizare a dascălilor va începe pe 9 august, urmând ca din 14 august să fie repartizaţi profesorii care au obţinut cel puţin nota 5 pentru posturi pe durată determinată.

 

1 COMENTARIU

  1. Propun ca supraveghetori,elevii care au obtinut rezultate la olimpiade,astfel s-ar eradica prostimea,ingamfarea din invatamant.Cunosc elevi care dau „clasa”,acestor viitoare cadre „varza,tamaie,lamaie stoarsa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.