Proiecte “fierbinți” ce vor fi votate de aleșii locali: scumpirea parcării, mutarea...

Proiecte “fierbinți” ce vor fi votate de aleșii locali: scumpirea parcării, mutarea Liceului de Artă și “interzicerea” bicicliștilor

3
DISTRIBUIȚI

biciclete verde 4 3

Un top trei subiecte fierbinţi ale plenului  Consililui Local Timişoara de mâine  sună astfel: triplarea preţului pentru parcările din centru, mutarea Liceului de Arte şi lista interdicţiilor primarului Nicolae Robu pentru biciclişti. Triplarea tarifelor de parcare sunt strâns legate, după părerea edilului-șef, de cei care au abonamente. „Am vrut să monitorizăm în aceste trei luni de zile în ce măsură acest parcări ultracentrale funcţionează pentru parcări punctuale şi în ce măsură sunt ţinute blocate de către cei care şi-au cumpărat abonamente. Concluzia la care am ajuns este că se abuzează de folosirea acestor parcări pe bază de abonamente şi nu se asigură fluenţă corespunzătoare pentru ele aşa cum trebuie să fie în cazul parcărilor ultracentrale din fiecare oraş. De aceea aducem o modificare în regulamente prin care vom stabili o nouă zonă zero în care stabilim că este interzică parcarea cu abonament”, a precizat Robu.

Mutarea Liceului de Arte, o temă controversată din cauza refuzului profesorilor și a elevilor de a accepta variantele care li se oferiseră de primărie până acum, va fi supusă votului aleșilor locali, mâine. „Se aprobă mutarea activităţii de învăţământ a Colegiului Tehnic de Vest din imobilul situat în Timişoara, Bv. General Dragalina nr. 8, Bv.Regele Carol I nr. 11, proprietatea privată a Municipiului Timişoara, în imobilul situat în Timişoara Bv Liviu Rebreanu nr. 35, compus din clădire şcoală Sparţial+P+2E, sală de sport cu parter şi teren construit şi neconstruit în suprafaţă de 7956 mp , proprietatea publică a municipiului Timişoara. Se aprobă mutarea activităţii de învăţământ a Liceului de Arte Plastice Timişoara din imobilul situat în Timişoara, B-dul Mihai Eminescu nr. 2 proprietatea Fundaţiei Caritatea prin retrocedare, în imobilul situat Timişoara, Bv.


General Dragalina nr. 8- Bv.Regele Carol I nr. 11 (…), proprietatea privată a Municipiului Timişoara precum şi în sala de sport situată în Bv.Regele Carol I nr. 11”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul care a trezit deja controverse în Timișoara, cel al interzicerii circulării cu bicicleta prin centrul orașului în anumite intervale orare, va fi discutat și votat în plenul de mâine. Iată câteva prevederile proiectului:

„2 Se interzice conducătorilor de biciclete:
a) să circule fără a ţine cel puţin o mână pe ghidon si ambele picioare pe pedale;
b) să circule în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
c) să transporte o altă persoană, cu excepţia copilului până la 7 ani, numai dacă vehiculul are montat în faţă un suport special, precum şi a situaţiei când vehiculul este construit si/sau echipat special pentru transportul altor persoane;
d) să transporte sau să tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic;e) să circule cu defecţiuni tehnice la sistemele de frânare sau cu un vehicul care nu este prevăzut cu avertizor sonor;
f) să conducă vehiculul fără a menţine contactul roţilor cu solul.
1.3. Bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rând.
1.4. În zona pietonală conducătorul de bicicletă este obligat să circule cu viteză maximă de 5 km/h, să nu stânjenească ori să împiedice circulaţia pietonilor şi, dacă este necesar, să oprească pentru a permite circulaţia acestora.

1.5 Se recomandă ca, în circulaţia pe drumurile publice, biciclistul să poarte casca de protecţie omologată.
1.6. Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate. „Circulaţia pe biciclete în Piaţa Victoriei şi strada Alba Iulia din Municipiul Timişoara în perioada 01.05 – 31.10 a fiecărui an, în intervalul orar 18:00 – 22:00, fără avizul Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, se va sancţiona cu amendă contravenţională cuprinsă între 100-200 lei.

Tot în cadrul plenului de mâine se va vota o hartă de zgomot în Municipiul Timişoara, precum şi conferirea titlului Cetăţean de Onoare post-mortem florarului Wilhelm Mühle.

3 COMENTARII

  1. sa o luam pe rind:

    in toate celelalte orase din lume, parcarea cu plata este doar IN CENTRU, nu in tot orasul, ca la noi. acea plata se face cu automate de parcare, nu cu celulare sau alte bazaconii. cei care lucreaza in centru unde sa parcheze? acasa? in alte orase din romania bineinteles ca exista abonamente de parcare in zona de parcare cu plata din centru.
    toata idiotenia asta porneste de la greseala lui robu de a desfiinta parcarile cu bariere, cele care iti garantau gasirea unui loc de parce in centru si care descuraja stationarea pe durata mare. robu nu vrea sa recunoasca ca a gresit iar MARIONETELE lui din CL il urmeaza pina la fundul oceanului. sa va scufundati cu vopsit cu tot!

    faza cu liceul nu o inteleg, aia nu vor dar robu nu tine cont de ce vor aia si ii muta. a, sau poate robu i-a intrebat pe cartea cu moace?

    cu bicicletele ce sa mai zic, in toata romania bicicleta incepe sa fie promovata ca un mijloc de transport sanatos, la noi ce sa ne miram, atit timp cit peruca vopsita declara ca tranportul in comun e pt asistatii social, ca el merge doar cu masina (inclusiv de la primarie la rectorat), ce sa ne mai miram ca este impotriva biciclistilor. chiar ma bucur ca nu faci nici un sport (in afara de o data pe an ala popular la scuipatorii de seminte), asa sintem siguri ca nu o sa conduci orasul mult timp ;).

  2. Parca suntem blestemati sa avem parte de toti prostii si infatuatii din lumea asta,mai mult ca sigur ca are probleme cu erectia si in loc sa se trateze se razbuna pe noi.Ma intreb cine mai voteaza mascota asta de om????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.