Proteste la Oltchim: angajaţii nemulțumiți de întârzierea salariilor l-au forţat pe prefect...

Proteste la Oltchim: angajaţii nemulțumiți de întârzierea salariilor l-au forţat pe prefect să discute cu sindicatele

0
DISTRIBUIȚI

Oltchim_proteste_048_fa767d363a

Peste o sută de angajaţi de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează, astăzi, în faţa pavilionului administrativ al societăţii, nemultumiţi de neplata salariilor pentru luna mai, iar prefectul Mircea Nadolu, venit în mijlocul protestatarilor, a fost huiduit şi obligat să discute cu sindicatele, informează Mediafax. Potrivit reprezentanţilor sindicali, oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pentru luna mai, vineri urmând să le fie achitată doar jumătate din suma aferentă acestei perioade.

„Sunt peste o sută de salariaţi care protestează, după ce au aflat că mâine vor primi doar 50 la sută din suma aferentă lunii mai, aceasta este motivarea pentru faptul că aceşti oameni au ales să protesteze în faţa pavilionului administrativ al societăţii”, a declarat liderul Sindicatului Victoria din cadrul Oltchim, Corneliu Cernev.


Salariaţii strigă „Hoţii” şi „Demisia”.

Celor peste o sută de angajaţi de la Oltchim care s-au adunat în faţa pavilionului adminsitrativ al combinatului pentru a protesta faţă de neplata salariilor li s-au alăturat şi persoane disponibilizate. În mijlocul protestatarilor a venit şi prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, pentru a sta de vorbă cu aceştia, fiind însă huiduit. Ulterior, prefectul a vrut să plece spre Uzinele Govora, aflate în apropiere, pentru a evita să discute cu sindicatele şi cu conducerea combinatului, dar o parte dintre angajaţii Oltchim au mers după el. La sediul Uzinelor Govora, angajaţii s-au aşezat în faţa maşinii lui Mircea Nadolu şi l-au obligat pe acesta să îi însoţească în sala de şedinţe a combinatului Oltchim pentru a participa la discuţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.