RCM Timişoara încheie sezonul cu o victorie en-fanfare cu Universitatea Cluj

RCM Timişoara încheie sezonul cu o victorie en-fanfare cu Universitatea Cluj

0
DISTRIBUIȚI

rugby_417

RCM Timişoara a câştigat astăzi cu 79-5 meciul cu Universitatea Cluj şi încheie sezonul regulat pe prima poziţie cu 49 de puncte. Galben-albaştrii au reuşit nu mai puţin de 13 eseuri în acest meci în care ardelenii au ajuns doar o dată în terenul de ţintă advers. Paula Kinikinilau a reușit trei eseuri, Vasile Rus două, iar alţi opt rugbyşti au punctat pentru Timişoara.

În prima repriză bănăţenii au marcat şapte eseuri prin Stelian Burcea, Paula Kinikinilau, Sosene Anesi, Kinikinilau din nou, Jody Rose, Vasile Rus şi Kinikinilau a treia oară. La pauză scorul a fost 47-0 iar primul eseu al jumătăţii secunde a venit tot prin Rus. A urmat singurul eseu al clujenilor, reuşita lui Kamil Sobota, în minutul 48. Ulterior, campionii au mai punctat prin Lemeki Nabelei, Jack Umaga, Otar Turashvili, Stephen Shennan, Cătălin Fercu şi Johnny Sola.

RCM Timişoara: Ţăruş, Căpăţână, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Burcea, Rus, Lemeki, Calafeteanu, Rose, Moala, Kinikinilau, Anesi, Shennan şi Fercu.


Au mai intrat: Umaga, Shamkharadze, Turashvili, Militaru, Mariş, Lazăr.

Conform programului încă neoficial, Timişoara începe play-off-ul acasă cu Farul Constanţa săptămâna viitoare. Prin prisma acestui meci, Chester Williams a spus că jocul cu Universitatea Cluj a fost un ultim antrenament sub formă de joc.  „A fost foarte cald pentru ambele echipe. Ne putem gândi la acest joc ca la un antrenament pentru că urmează să jucăm săptămâna viitoare acasă cu Farul Constanţa. E interesant cum se vor prezenta, pentru că acolo am câştigat la limită cu ei. Am văzut o creştere în joc. De săptămâna viitoare trebuie să creştem nivelul, dar cred că jucătorii noştri sunt pregătiţi pentru asta”, a declarat Chester Williams după meci.

Căpitanul Stelian Burcea e evitat să răspundă dacă adversarul sau căldura le-a pus cele mai mari probleme. „Maciul a fost cel mai greu. Universitatea Cluj sunt acum o echipă în formare, la fel cum era şi Timişoara acum trei ani”, a declarat Burcea. Şi Bidzina Shamkhardze a spus că meciul a fost privit de Timişoara ca un antrenament. „A fost un meci de campionat, dar pentru noi a fost ca un antrenament, am respectat indicaţiile antrenorului şi a mers totul bine”, a declarat Bidzina Shamkhradze.

„E o înfrângere categorică, drastică, din păcate. Am folosit două echipe, în prima repriză am vrut să văd câţiva jucători tineri care nu au putut să joace în acest campionat, iar în a doua repriză un lot mai experimentat, să pregătim ceea ce urmează, play-out-ul de săptămâna viitoare. Obiectivul nostru este locul 5, am încredere că ni-l vom îndeplini”, a declarat tehnicianul lui U Cluj, Bogdan Cantor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.