Revoltă în Valea Jiului: sute de ortaci s-ar putea bloca în subteran...

Revoltă în Valea Jiului: sute de ortaci s-ar putea bloca în subteran din cauză că singurul lor client nu le vrea cărbunele

0
DISTRIBUIȚI

Portretele-minerilor-1

Aproximativ 200 de mineri din schimbul unu de la Mina Paroșeni au refuzat să iasă astăzi, la finalul schimbului, din subteran. Ortacii sunt nemulțumiți că, de la începutul acestei săptămâni, Complexul Energetic Hunedoara nu le-a mai preluat huila, asta în condițiile în care este singura piață de desfacere pentru cărbunele produs în Valea Jiului.


Alți 85 de mineri, care au intrat în schimbul 2 la ora 12.00, au spus că se vor alătura protestelor și la ora 19.00, când ar trebui să încheie programul de lucru, nu vor ieși din subteran. Chiar și angajații de la „suprafață”, de la birouri, au promis că nu vor pleca acasă după ce se termină ziua de muncă, în semn de solidaritate cu colegii lor de sub pământ. În plus, minerii din schimbul 2 de la minele Petrila și Uricani au declarat că vor rămâne în subteran după ce-și vor termina programul. Dacă se vor ține de cuvânt, vorbim de un protest cu aproximativ 500 de participanți.

Complexul Energetic Hunedoara nu poate lua cărbunele produs de cele trei mine, pentru că depozitele de la Mintia și Paroșeni sunt pline, iar enegia electrică produsă de complex nu se vinde în această perioadă a anului, fiindcă e prea scumpă. Depozitele sunt pline și pentru că, la sfârșitul anului 2012, Termocentrala Mintia a făcut un import de aproape 500.000 de tone de cărbune. Fostul director, cel care a semnat actele, a fost schimbat, iar noul șef a solicitat un audit care relevă că acest import nu era oportun.

Foto: cronicavj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.