Revoltă la Finanțele Timiş: sute de angajați și-au închis ghișeele ca protest...

Revoltă la Finanțele Timiş: sute de angajați și-au închis ghișeele ca protest față de stabilirea direcției regionale la Deva UPDATE 5 Ce le-a cerut Bojin FOTO şi VIDEO

12
DISTRIBUIȚI

protest finante 1

Aproximativ 600 de angajați ai Direcţiei Finanţelor Publice din Timiș au declanșat în această dimineață un protest spontan. Oamenii au ieșit în parcarea din faţa sediului Fiscului și protestează împotriva mutării ANAF regional la Deva, așa cum a propus Liviu Dragnea, joi. Finanțiștii au decis să nu intre azi la ghișee blocând programul cu publicul. Înarmaţi cu fluiere şi pancarte pe care scrie „Protest spontan”, aceţtia au scandat „Ruşine Ruşanu” şi „Ruşanu nu uita, Timişoara nu-i amanta ta”, liderul liberal Radu Ruşanu fiind considerat principalul vinovat de această decizie. Sindicaliştii au susţinut „că dacă este să ne batem în politicieni atunci să-i chemăm aici pe ai noştri” şi au început să scandeze „Ilie Sârbu” şi „Robu”.

Felicia Felea, una dintre angajatele de la Finanțe spune că unul dintre lucrurile care îi deranjează pe protestatari este că a fost o decizie politicianistă.”Este un protest spontan al angajaților din Direcția Fiscală Timiș împotriva deciziei politicianiste de a muta ANAF la Deva. Este o decizie luată de anumite grupuri care au cu totul alt interes decât bunul mers al lucrurilor. Contribuabilul din Timiș ar trebui să știe că toți banii care se vor strânge se vor duce la Direcția Regională din Deva, toate problemele importante pe care el va avea va trebui să și le rezolve acolo. Ni se pare discriminatoriu și imoral față de noi, timișenii, să nu avem direcția fiscală la Timișoara, locul care justifică economic  și social aici. Protestul este pe termen nelimitat. Am primit semnale că și colegii noștri din Caraș sunt alături de noi”, a declarat angajata Fiscului.

La protestul de la Timişoara au ajuns şi angajaţi ai Finanţelor Publice din Sânnicolaul Mare, Buziaş şi Făget. La ora 10.00, la Prefectura Timiş a fost convocată, de urgenţă, Comisia de dialog social, iar dacă nu se va rezolva situaţia până atunci, sindicaliştii au cerut pentru joi autorizaţie de marş şi miting în faţa Palatului Administrativ.

Liderul sindicatului Sed Lex filiala Timiș – în care sunt înscriși toți funcționarii publici din cadrul Direcției de Finanțe de la Timișoara – Adrian Găvruță, încearcă să intre în  această dimineață la ministrul Finanțelor Daniel Chițoiu și să îi prezinte problema ridicată de timișoreni. El se află la București la Consiliul Național al Federației sindicale Sed Lex, în cadrul căreia ocupă funcția de vicepreședinte, și cu această ocazie speră la o întrevedere cu ministrul. „Susţinem că intenţia de stabilire a sediului viitoarei Direcţii Generale Regionale a Finanţelor Publice – Regiunea de Vest în Municipiul Deva — Judeţul Hunedoara, iar nu în Municipiul Timişoara — Judeţul Timiş este absolut nelegală, inoportună și nejustificată, atât din punct de vedere legal, cât şi din punct de vedere economic, social şi moral”, au anunţat cei de la sindicatul Fintim-SedLex Finanţe Timiş
într-un comunicat de presă transmis la finele săptămânii trecute.

UPDATE 2 Felicia Felea, una dintre protestatare, a declarat că a fost anunțată că și colegii de la Finanțele din Caraș sunt alături de cei din Timișoara.

UPDATE 3 Ministrul Finanțelor Daniel Chițoiu și șeful ANAF Gelu Diaconu au fost chemați de urgență, în urmă cu puțin timp, la PNL pentru discuții pe tema stabilirii Direcției de Finanțe regionale la Deva.

UPDATE 4 S-a încheiat întâlnirea sindicaliștilor cu reprezentanții Comisiei de dialog social, care a avut loc la Prefectura Timiș.


Felicia Felea, unul din reprezentanții sindicatului, a spus că „nu vom incepe lucrul. Ni s-a sugerat acest lucru, însă nu mai avem încredere în promisiuni”.

UPDATE 5 Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, s-a dus la Finanţe şi le-a spus protestatarilor că nici nu el este de acord cu mutarea sediului la Deva şi le-a cerut să reia lucrul până la aflarea deciziei finale de la Bucureşti. Finanţiştii au refuzat categoric, anunţând că vor reîncepe activitatea doar când vor avea confirmarea oficială că la Timişoara o să fie sediul viitorul direcţii regionale.


12 COMENTARII

  1. BRAVO BĂ’ !!! !!! 80% DIN RAPANOSII AIA AU VOTAT SCHIMBAREA,AU VOTAT LA REFERENDUM IN FAVOAREA BANDITILOR SI LEPRELOR DIN POLITICA ! SA VA MUTE-N MORTII VOSTRII LA POPLACA,SA FACETI FOAMEA CA NAPOLEON PE INSULA ELBA 🙂 :)))))) ATI VOTAT PSD,LATURA AIA DE PARTID CARE A NARUIT TARA,CEA MAI MARE CLOACA DE BORFASI,ACUM CIOCU’ MIC SI SAVURATI MU!A ! Muhahahahahha

  2. ce nu le convine astora de la finante timis este ca pierd posturi ,privilegii salariale ,care s-ar duce la Deva .astia pe care-i vedeti in strada nu-s decat masa de manipulati .sa nu creada cineva ca astia si alti lucratori la stat isi doresc ,,bunul mers al lucrurilor”,ei in intregimea lor isi doresc bunul mers al lor ,isi vad DOAR interesele ,privilegiile lor .stai la ,,coada” sa depui declaratii ,vin unii sfidand toata ,,coada”si isi depun declaratiile .multa mafie si-n finantele astea .

  3. trebuie sa mut finantele la hunedoara , ma rugat Chitoiu pentru amanta lui sa ii fac un favor, nu ma intereseaza ce spune bojin sau robu sunt prea mici pe langa amanta lui Chitoiu, intelegeti si voi renuntati la protest , pana la urma tot mut finantele la hunedoara

  4. asta meritati, ati votat toti cu psd, ma bucur pentru voi, cunosc persoane din finante care au vrut schimbarea,acum sigur au schimbare, psd 89……..2004 a fost o perioada buna dupa care ati tanjit, azi o aveti inapoi, eu cetatean roman pe care nu il intereseaza protestu vostru fiindca ati votat ca orbi

  5. La Deva sa ramana ei hotarasc voi sunteti cei care i-ati votat ati crezut in vorbe goale,acum sa trageti si sa le multumiti Usl-istlor pt asat sunteti prea mici pentru ei ,multa bafta!!!

  6. Adreea,sorin,Ponta,didi=aceiasi persoana!!!!!!…..adica un cretinoid infantil mincator de rahat care nu are nici o legatura cu protestul de la finante…tipul de roman idiot ,flamind care se hraneste cu scandaluri si care se bucura de raul altora ,pur si simplu!!!!

  7. da,astia se baga in seama numai de dragul de a scrie ceva…………fara loc de munca ,traiesc pe spatele parintilor sau unul care a terminat fac. de drept si nu are loc de munca pt ca parintii lui au vrut sa-l vada avocat pe linga alte citeva zeci de mii de prosti care traiesc impreuna cu noi……..

  8. E firesc sa ramana la Timisoara,pentru cei de la protest,daca tot sau adunat ar trebui exterminati, asa gramada pentru ca sunt prea multi paraziti incometenti,pe care-i tinem degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.