Bacalaureat 2013: care este procentul de promovabilitate în Timiș UPDATE Vezi lista...

Bacalaureat 2013: care este procentul de promovabilitate în Timiș UPDATE Vezi lista finală a rezultatelor

0
DISTRIBUIȚI
rezultate bac 2014
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Ministerul Educației a făcut publice procentele de promovabilitate a examenului de Bacalaureat pentru anul 2013, în toată țara. Cifrele prezentate în acest moment sunt după centralizarea a 98,3% din date. Astfel, 62,32% dintre absolvenţii de clasa a XII-a din promoţia 2012 – 2013 au promovat Bacalaureatul, iar 30,82% din cei ai promoţiilor anterioare au reuşit să treacă de examenul maturității, se arată pe edu.ro. Tot aici, este indicat și procentul de promovabilitate în județul Timiș – 54,41%.


Există și diferențe între filierele pe care a fost dat examenul. Elevii care au susținut Bac-ul pe cea teoretică sunt “campionii” acestei ediții, cu un procent de promovabilitate de 78,66%. Ei sunt urmați în top de tinerii care au dat examenul pe filiera vocațională, cu 62,86% și, la o distanță considerabilă, sunt situați cei care au promovat Bacalaureatul pe zona tehnologică, 30, 53%. Din promoția curentă au trecut de examen 60,02% din elevi, în timp ce tinerii din promoțiile anterioare care au susținut Bac-ul în 2013 se încadrează într-un procent de 33,30%.

Peste 5.500 de elevi au fost înscriși la Bacalaureat în județul Timiș. Nu mai puţin de 19 centre au fost deschise în judeţ – 13 în Tmişoara, două la Lugoj şi câte unul în localităţile Deta, Sânnicolau Mare, Jimbolia şi Făget. Absolvenții clasei a XII-a au susținut probe de limba și literatură scris, matematică scris, istorie, geografie, biologie sau alte materii la alegere, precum și cel de limbă maternă. Rezultatele finale vor fi afișate astăzi, până la ora 12.00.

UPDATE Rezultatele finale la Bacalaureat au apărut, în urmă cu puțin timp, pe site-ul Ministerului Educației. Lista cu notele tuturor absolvenților care au susținut Bac-ul în Timiș poate fi văzută aici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.