Robu a descoperit, după un an ca primar, că Timișoara nu poate...

Robu a descoperit, după un an ca primar, că Timișoara nu poate scăpa de cerșetori. Cum se scuză pentru noua invazie a oamenilor străzii

5
DISTRIBUIȚI

aurolaci 2

Momentul plantării palmierilor pe bulevardul I. C. Brătianu şi a instituirii unei paze demne de obiectiv militar – 18 agenţi de la Poliţia Locală în trei schimburi – a coincis cu revenirea cerşetorilor în centrul oraşului, precum şi la terasele din Piaţa Unirii. Dacă la scurt timp după instalarea în funcţie primarul Timișoarei Nicolae Robu se lăuda zilnic cu acţiunile pe care Poliţia Locală le întreprinde pentru a împuţina cerşetorii de pe străzile urbei, mai nou edilul-șef nu mai abordează acest subiect. Totuşi, întrebat de PRESSALERT.ro dacă e normal ca oamenii care circulă, de exemplu, pe strada Paris să fie fugăriţi de copiii care vând flori primarul a dat asigurări că nimic nu s-a schimbat şi că poliţia e încă asmuţită pe cerşetori. „Este un flagel al societăţii româneşti şi sunt peste tot.


Facem tot ce ne permite legea, am dat un microbuz de la RATT să poată fi transportaţi, sunt duşi, amendaţi pot fi ţinuţi până când sunt verificaţi. Nu se poate reţine o persoană decât pe bază de mandat. În cadrul legal existent se face tot ce se poate. Săptămâna trecută, la miezul nopţii, am fost abordat de doi cetăţeni în Calea Martirilor, omenii erau foarte politicoşi, şi-au cerut scuze că mă abordează atunci. Mi-au spus: am auzit că puteţi fi abordat, că staţi cu vorbă cu oamenii – pun în paranteză că au apreciat toată zbaterea pe care o văd că o am pentru oraş – mi-au spus că în spate la Lidl sunt buruieni şi e plin de, cum să spun să nu fiu amendat, rromi. Le-am spus că noi nu putem să întreţinem zona, dar putem să îi amendăm. Vom cere Poliţiei Locale să intervină,  dar vizavi de acei cetăţeni care spuneţi că s-au instalat acolo în clădire şi au diverse improvizaţii. S-a intervenit  şi au fost găsiţi mulţi”.

Şi pentru că după un an de mandat a constatat că nu poate stârpi acest flagel, Robu a început să se laude cu o premieră a Timişoarei. Mai exact, primarul a explicat că toţi cei care sunt amendaţi şi nu plătesc vor fi executaţi silit, ca să înveţe să aibă frică de amenzi.

5 COMENTARII

  1. Cum e posibil sa spuna asa ceva cand acum cateva zile trecea in lista de realizari „40 Reducerea substanţială a fenomenului cerşetoriei şi vagabondajului”.
    Deci oricum ai lua situatia primarul ne ia peste picior, sau are probleme grave de memorie, sau pur si simplu isi bate joc de cetateni, iar asta e grav. (El inca crede ca e rector unde cu vorba multa si munca lipsa, e considerat un bun conducator) … e ablosut penibil sa te contrazici cu tine insati, doar de dragul de a mai aparea in media, iar primarul tocmai asta face.

  2. Pe Str. Al Odobescu, 13, la intrarea in propria-mi curte, intr-o maghernita construita ilegal de numitul Petran Ion( sotul sefei de la agentia de turism Colibri), cu domiciliu in Timisoara, str. Cosbuc,5 s-au instalat un grup de aurolaci. Pute ca draqu, fac foc, fum, fecale, focar de infectie. Politia locala nu raspunde la reclamatii, nimeni nu vrea sa se implice in masuri concrete. Poate aude cineva, pe aici,desi…nu-mi pun sperante!… Dar daca eu as turna ceva acid, asa ptr. dezinfectie, precis ca m-ar „salta”organele…Vai si amar…de oras european…Sa mai zic si pe aici de trotoarele cu gropi de 110 ani?!…Aci, in buricu’targului.!..Ce-o fi pe la margini?!…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.