Robu pompează bani în ACS Poli. 6 milioane de lei pentru „copilul...

Robu pompează bani în ACS Poli. 6 milioane de lei pentru „copilul de suflet”, votați de consilierii locali

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu poli

Consilierii locali au votat astăzi alocarea 6 milioane de lei pentru ACS Poli, în loc de 4 milioane, cât au votat în aprilie, în cadrul unei rectificări de buget. Nicolae Robu a spus că a suplimentat suma pentru ca ACS Poli să nu retrogradeze după un sezon în prima ligă. Banii nu au fost alocați propriu-zis ACS Poli, ci au fost mutați de la un departament la cel de sport, iar ca banii să ajungă la ACS Poli va tfrebui modificat contractul dintre club și Primăria Timișoara, unde este prevăzută suma menționată mai sus.


Această schimbare va trebui supusă din nou votului consilierilor, la o altă ședințîă de plen. Deși aleșii locali democrat-liberali nu au votat, proiectul a trecut cu 16 voturi.

Robu a vorbit şi de banii din drepturile TV. ACS Poli primeşte pe această cale aproximativ 900.000 de euro, suma acordată nou-promovatelor. Dar, foarte important, aceşti bani nu vin acum. Suma va fi livrată în două tranşe, jumătate in februarie, cealaltă jumătate abia peste un an, în vara viitoare. „Echipa Poli a promovat în liga I, prim simpla promovare am reușit să atragem 900.000 de euro din drepturile de televizare a meciurilor. Iată că investiția noastră, a CLT și a CJT, este una care și din punct de vedere eocnomic este bună, nu mai vorbimn despre celelalte componente. Este bună pentru toți. Propunerea mea este să alocăm 6 milioane de lei pe an la organizația neguvernamentală non profit care funcționează ca și club de fotbal”, a declarat Robu la ședință.

În aprilie, ACS Poli a primit 4 milioane de lei de la Consiliul Local şi 2,9 de la cel Judeţean. Suma a fost votată pentru întreg anul 2013, cu menţiunea că Nicolae Robu a spus că dacă ACS Poli promovează, atunci bugetul va fi suplimentat. În urmă cu două săptămâni, Vali Velcea a declarat că a vorbit cu primarul şi cu Titu Bojin şi le-a spus că le-a cerut mai mulţi bani pentru ca echipa să nu retrogradeze după un an. Velcea a dat de înţeles atunci că a găsit înţelegere la partenerii de discuţie.

2 COMENTARII

  1. Un om senil cu un orgoliu bolnav. 6milioane de euro din banii publici pentru un club care prezinta un interes aproape de 0, in timp ce spitalele isi pierd cladiri si infrastructura se prabuseste. Un club de fotbal artificial care isi revendica peste 90 ani de istorie si traditie care nu e nimic mai mult decat o spalatorie de bani, o gaura neagra in bugetul local. Ma doare sufletul de orasul meu, ma doare sufletul de sportul pe care il iubesc, si cel mai mult ma doare ca cei ce au avut curajul sa porneasca un drum separat cu principii curate sunt considerati paria ai societatii si insultati de primarul „tuturor timisorenilor”…sper sa le rezolve timpul pe toate

  2. O echipa nu se tine asa, in loc sa pompeze bani din taxele pe care le platim noi mai bine s-ar zbate sa caute sponsori pentru echipa ( dar de la sponsori nu se poate fura)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.