Rugbyștii timișoreni reiau campionatul cu un meci pe terenul celor de la...

Rugbyștii timișoreni reiau campionatul cu un meci pe terenul celor de la Farul Constanţa

0
DISTRIBUIȚI
rcm steaua11_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Rugbyştii campioanei RCM Timişoara reintră în arena SuperLigii sâmbătă cu un meci la malul mării contra celor de la Farul Constanţa. În pauza de vară, galben-albaştrii s-au întărit cu Sosene Anesi, jucător cu o selecţie la naţionala Noii Zeelande, dar şi cu fidjianul Lemeki Davu, venit să îi ţină locul accidentatului Daniel Carpo.

Până la play-off-ul care va începe în luna august, Timişoara mai are de jucat la Constanţa, acasă cu CSM Bucureşti, în deplasare la Dinamo şi în Banat cu Universitatea Cluj. Dintre aceste jocuri, cel mai greu va fi cel cu Farul. La reluarea campionatului, Timişoara e pe locul 3 cu 30 de puncte, dar şi un meci mai puţin disputat faţă de liderul Steaua, care conduce cu 32 de puncte în clasament. Farul Constanţa este liniştită în privinţa calificării în play-off. „Marinarii” au 25 de puncte şi nu au stat pe loc în timpul pauzei.


Constanţa s-a întărit pentru play-off-ul care începe în august. De asemenea, cu siguranţă meciul va avea o încărcătură aparte după jocul din tur, câştigat de RCM Timişoara la scorul de 21-3. Atunci, dobrogenii s-au înfuriat după meciul jucat pe Stadionul CFR deoarece nu au putut face duş, pe lângă înfrângerea dură administrată de bănăţeni. Reprezentanţii clubului timişorean au spus că apa caldă a pornit mai târziu pentru că nu au avut la timp cheile de la boiler, dar constănţenii deja făcuseră scandal.

Partida va fi interesantă şi prin prisma jucătorilor veniţi în această pauză de vară. Sosene Anesi, de 32 de ani, a făcut o impresie foarte bună la antrenamentele echipei. Jucătorul cu o selecţie în naţionala All-Blacks poate juca pe postul de aripă sau fundaş. De asemenea, şi fidjianul Lemeki Davu, care împlineşte 20 de ani luna viitoare, s-a antrenat cu echipa. Davu joacă pe postul de închizător şi îi va ţine locul lui Daniel Carpo în linia a treia. Românul va lipsi tot sezonul după problemele la ligamente şi menisc. „Pentru a dezvolta un club e nevoie şi de jucători cu experienţă, de aceea l-am adus pe el, pe lângă cei mai tineri aduşi din Tonga. Mă bucur că l-am adus pe Lemeki Davu, e un jucător tânăr care poate să îi ţină locul lui Carpo. Numărul 8 e un post specializat care e foarte important în echipă. De asemenea, am mai adus câţiva centri din Tonga şi acum suntem bine acoperiţi pe toate posturile”, a declarat Chester Williams despre noile transferuri. De asemenea, bănăţenii au mai adus trei tineri jucători din Tonga, Halalilu Saia, Fonovai Tuimala şi Taupaki Sione. Meciul cu Farul Constanţa se va juca sâmbătă, de la ora 10.00, şi va fi transmis pe site-ul rugbytv.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.