Șantierul de pe Văcărescu strică piața pentru vânzătorii de legume și fructe...

Șantierul de pe Văcărescu strică piața pentru vânzătorii de legume și fructe din Iosefin. Cum îi despăgubește Piețe SA

3
DISTRIBUIȚI

dinu instal pe vacarescu 2

Șantierul de pe strada Iancu Văcărescu, care a intrat în reabilitare pe bani europeni, pune la grea încercare atât clienții, cât și vânzătorii din Piața Iosefin. Inaugurată cu fast pe 1 decembrie anul trecut, piața etajată din Iosefin este pe punctul de a intra în colaps. Vânzătorii și producătorii își aprovizionează din ce în ce mai greu tarabele, apelând la înțelegerea muncitorilor de pe șantierul care de fapt a blocat strada pentru săpături, în timp ce cumpărătorii au de înfruntat o mare de praf și lipsa locurilor de parcare.  În acest context, s-a pus inclusiv problema închiderii temporare a pieței, peste vară.


”Noi am auzit că ar vrea să închidă piața două luni, nu știm ce ne facem atunci”, ne-a spus una dintre producătoarele care vine în fiecare dimineață cu zarzavaturi și legume proaspete de la Tomnatec.

Până la urmă, oficialii de la SC Piețe SA au decis să lase piața funcțională dar să vină totuși în sprijinul producătorilor, plâtindu-le într-un fel ”deranjul”. ”Eu nu am auzit de discuțiile privind închiderea pieței din cauza șantierului, însă am decis ca de la 1 august să reducem chiriile pentru a veni în sprijinul producătorilor și distribuitorilor noștri care întâmpină la această oră dificultăți în a se aproviziona. Reducem chiriile cu 20%”, ne-a spus Victor Ștefan, directorul SC Piețe SA. Potrivit acestuia, dacă un producător plătea o chirie de 600 de lei fără TVA pentru 6 metri pătrați, de pe 1 august același va plăti numai 480 de lei.

În opinia lui Ștefan, cei mai deranjați de șantier sunt cumpărătorii obișnuiți să se aprovizioneze din Iosefin. ”E mai greu pentru cumpărători. Problema este că nu pot să vină până aproape cu mașinile și deci să facă cumpărături consistente. Până să înceapă șantierul aveau loc în zonă 80 – 90 de mașini. Dar la fel de adevărat este că și strada trebuia făcută”, a mai spus șeful de la Piețe.

3 COMENTARII

  1. asta pt ca nu le-a trecut prin cap sa deschida un acces si de pe strada Maniu, priviti cu google earh sa vedeti ca exista legatura dar este blocata de niste anexe nefolosite de ani de zile.

  2. Mai ,berbecilor ,ati spart toata suprafata accesibila atat pentru pietoni ,cat si pentru masini,daca aveati putina minte s-ar fi putut lucra cand pe o parte cand pe alta,asa s-ar fi facut loc si pt pietoni si pt masini….da chiar nimeni nu are putina minte in Primaria asta……?Daca,eu blochez sa zicem un hidrant, toata Politia este pe capul meu…astia au blocat un cartier si nimeniu nu zice nimic…incredibil..!

  3. asta nu mai seamana cu piata,e o adunatura de bisnitari,putini producatori,mese ocupate tot anul de aceeasi asa zisi producatori,nimeni nui verifica,mana in mana cu controale,totul e pe spaga din pacate

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.