Secretarul general al ONU solicită armatei egiptene să îl elibereze pe Mohamed...

Secretarul general al ONU solicită armatei egiptene să îl elibereze pe Mohamed Morsi

0
DISTRIBUIȚI

morsi

Secretarul general al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon a solicitat ieri armatei egiptene să îl elibereze pe preşedintele islamist destituit Mohamed Morsi şi pe alţi lideri arestaţi ai Fraţilor Musulmani, a declarat un purtător de cuvânt. Ban Ki-moon susţine ca Morsi şi aliaţii săi „să fie eliberaţi sau ca dosarele lor să fie examinate în mod transparent fără întârziere”, a explicat Eduardo del Buey, scrie Mediafax.

Mohamed Morsi, care face parte din Frăţia Musulmană, este deţinut alături de unii dintre colaboratorii săi într-un loc secret de la destituirea sa de către armată la 3 iulie.


Ban „urmăreşte cu atenţie şi cu o preocupare crescândă evenimentele din Egipt”, a mai explicat del Buey, cu o zi înainte de manifestaţii rivale. Una dintre acestea este organizată de susţinătorii lui Morsi, cealaltă a fost lansată de liderul armatei, generalul Abdel Fattah al-Sissi care vrea să i se acorde un „mandat” pentru a „pune capăt terorismului şi violenţei”. „Încă o dată, secretarul general cheamă toate părţile să dea dovadă de reţinere maximă. Acesta susţine dreptul tuturor egiptenilor de a manifesta în mod paşnic”, a precizat purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite.

Ban Ki-moon „solicită autorităţilor de tranziţie să asigure legea şi ordinea garantând securitatea tuturor egiptenilor”, conform del Buey. De asemenea, liderul ONU „reiterează apelul său la un dialog naţional semnificativ şi la un proces de reconciliere care să nu excludă pe nimeni. Scopul său trebuie să fie conturarea unui parcurs care va duce la revenirea controlului (ţării) complet în mâinile civililor, ordinii constituţionale şi a guvernării democratice”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.