Shimmy, chitaristul trupei timişorene Pandora: „Au fost vremuri în care stăteam la...

Shimmy, chitaristul trupei timişorene Pandora: „Au fost vremuri în care stăteam la Sala Olimpia la coadă la bilete la concerte, ca la lapte“

1
DISTRIBUIȚI

pandora

După ce recent trupa timişoreană Pandora şi-a lansat primul single, „Loveşte primul“, într-un concert extraordinar ce a avut loc la clubul Daos, muzicienii au fost invitaţi să susţină două recitaluri la Craiova şi Constanţa, în cadrul unui turneu numit Zilele Prieteniei, ce cuprinde evenimente cu o serie de formaţii româneşti cunoscute.

„Am fost invitaţi să cântăm la Craiova în 4 august, în Piaţa Prefecturii, împreuna cu Paraziţii, Alternosfera, Nightlosers şi E.M.I.L. şi la Constanţa, în 16 august, la Portul Tomis/Plaja Modern cu Cargo, Viţa de Vie, The Mono Jacks şi CTC, amândouă concertele urmând să se desfăşoare în cadrul evenimentului Zilele Prieteniei Bergenbier. Ne face o deosebită plăcere şi suntem bucuroşi că putem cânta alături de trupe mari într-un eveniment mare. Pentru că Pandora aşa cum se ştie cântă heavy metal mai old school, cele două concerte sunt foarte bine venite pentru trupă. Avem posibilitatea să ne adresăm şi unui alt segment de public. Public ce nu ascultă neapărat muzică rock sau în special heavy. Şi pentru asta am pregătit un playlist mai uşor de digerat la un asemenea eveniment“, ne-a declarat Shimmy, chitaristul trupei.

Înfiinţată la finele anului 2010, Pandora aduce în peisajul rock local un sunet heavy metal care îmbină anii ’90 cu prezentul, componenţa trupei fiind Shimmy – chitară, Alin Cocean – chitară, Marias Adrian – Geagea – voce, Andrei Jumuga – tobe şi Adrian Niţulescu – bas.

„Cum vedem noi starea naţiunii rock din România? Răspunsul în general ar veni din două părţi: unul ar fi din partea unei trupe deja consacrate, iar altul, total diferit, din partea unei trupe care visează la «acolo sus».


Pandora e o trupă care abia acum a început să urce nişte trepte aşa că am să încerc să dau un răspuns de undeva de la mijloc. Starea naţiunii rock din România mi se pare destul de bună. Personal, am luat contact cu ceea ce înseamnă relaţia artist, să zic aşa, şi public acum 24 de ani. Am simţit pe pielea mea orice schimbare şi din partea trupelor, şi din partea publicului. Astăzi, publicul este şi devine din ce în ce mai exigent în ce ascultă sau vede live. Ai o grămadă de alternative, o grămadă de surse de muzică. Publicul alege dacă-i place sau nu ce îi cânţi şi dacă plăteşte sau nu un bilet la concertul tău ca trupă. Artiştii sau trupele în general trebuie să fie foarte atenţi la ce şi cum se exprimă, pentru că liniile dintre trupă de garaj (just for fun) – trupă serioasă care nu cântă ca şi o alternativă la bere – şi mainstream, sunt foarte foarte subţiri şi, cu toate astea, e foarte greu să sari de la o etapă la alta. Există «Naţiune rock» în România, dar trebuie convinsă. Majoritatea trupelor care se învârt prin cluburile din ţară, dau vina pe public, pe roacări pentru slaba participare la concerte. Adevărat. Doar că şi formaţia la rândul ei trebuie să facă ceva ca oamenii să vină să-i asculte. Au fost odată vremuri în care stăteam la Sala Olimpia la coadă la bilete la concerte, ca la lapte. Aşa ceva n-o să se mai întâmple. Cel puţin, nu la noi. Acum, la un concert rock vine strict cine ascultă rock. Iar dacă o trupă rock nu reuşeşte să convingă şi aşa puţinii consumatori de aşa ceva că merită să plăteasca un bilet… nu e vina publicului. Asta nu înseamnă că nu mai sunt roacări şi, respectiv, Naţiune Rock“, a detaliat Shimmy.

 

1 COMENTARIU

  1. Si da si nu. atat timp cat nu se da rock la radio, tineretul nu prinde gustul rockului. In momentul acesta, rock asculta in primul rand cei trecuti de 40 de ani, care au icneptu sa asculte muzica inainte de Decembrie 1989. Mi se pare ca nuamrul tinerilro care asculta rock a scazut continuu dupa Revolutie
    Roacari sunt foarte putini, asa ca unei trupe – ori cat de bune – ii este foarte greu sa se afirme, mai ales daca nici la radio nici la TV nu se da rock decat foarte rar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.