Situație incertă cu șefia Institutului de Boli Cardiovasculare, după scandalul demiterii fostului...

Situație incertă cu șefia Institutului de Boli Cardiovasculare, după scandalul demiterii fostului director. Conducerea interimară refuză să dea detalii

0
DISTRIBUIȚI

cardiologie01

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara este condus şi în prezent tot de către directorul interimar Sorin Pescariu, deşi Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului de Administraţie al instituţiei să organizeze concursul pentru ocuparea funcţiei de manager până pe 15 iulie. Contactat, astăzi, de PRESSALERT.ro, Sorin Pescariu a refuzat să spună dacă a avut sau nu loc concursul până la data impusă de Ministerul Sănătăţii şi ne-a replicat „programaţi-vă la secretariat dacă vreţi să vorbim”.


Constantin Luca, directorul medical al Institutului de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde, a fost la fel de scurt la vorbă. „Concursul nici nu trebuia să aibă loc până la data de 15 iulie, Consiliul de Administraţie este cel care se ocupă de organizarea concursului”, ne-a spus Constantin Luca. Totuşi, am putut afla că de abia astăzi postul a fost scos la concurs, iar în acest sens a fost publicat un anunţ în revista „Viaţa Medicală”. Însă concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Institutului s-ar putea desfăşura cel mai devreme pe 19 august.

Vă reamintim că la data de 18 iunie, Ministerul Sănătăţii transmitea un comunicat de presă prin care anunţa că fostul director interimar al Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, Ranko Szuhanek, a fost revocat din funcţie după ce au fost descoperite mai multe nereguli. Principalul motiv pentru care Ranko Szuhanek a fost demis a fost acela că „Consiliul de Administraţie al IBCV Timişoara a prelungit nejustificat demersurile pentru organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Institutului, neîndeplinindu-şi atribuţiile legale”. În acelaşi comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii anunţa că trebuie luate măsuri de organizare în cel mai scurt timp a concursului de manager, termenul limită fiind 15 iulie 2013, altfel Consiliul de Administraţie va fi revocat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.