Sorin Udrea şi interlopii săi, o nouă încercare de a ieşi de...

Sorin Udrea şi interlopii săi, o nouă încercare de a ieşi de după gratii UPDATE 2 Decizia instanţei

15
DISTRIBUIȚI

lot udrea 6

Sorin Udrea, supranumit „stăpânul oraşului”, şi ceilalţi patru care au fost arestaţi alături de el în dosarul DIICOT – Cosma Viorel zis “Vio Blondu”, Mocanu Stelian, Samoilă Alexandru şi  Caius Gazibara – fac, astăzi, o nouă încercare a ieşi din arest. Aceştia au făcut recurs împotriva deciziei Tribunalului Timiş care a decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu alte 29 de zile pentru liderul interlop şi cei trei membri ai grupării sale. Curtea de  Apel Timişoara va judecata, astăzi, recursurile. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate informaţiile. 

Cînd a ajuns în sala de judecată, Udrea era extrem de zâmbitor și i-a salutat pe susținătorii săi din sală. Apărătorul acestuia și al lui „Vio Blondu”, Arcadie Anastasescu, a susţinut în faţa completului de recurs că „totul se reduce la lozinci. În acest dosar avem nenumărate încălcări ale legii care trebuie să înceteze. În propunerea de arestare preventivă, procurorul a făcut o greşeală indicând începerea urmăririi penale în dosarul 17 în 2011, deşi acest lucru s-a întâmplat în 1 iunie 2013, când reuneşte toate cauzele şi extinde cercetările. Dacă o astfel de greşeală ar fi făcut-o un avocat, actul ar fi fost lovit de nulitate”. Apărătorul lui Udrea a susţinut că nu se mai impune menţinerea în arset a celor doi deoarece temeiurile care au stat la baza luării măsurii nu mai există întrucât „o parte din faptele la care se face referire nu există, chiar procurorul spunând că nu sunt elementele săvârşirii unei infracţiuni”.

În cazul tâlhăriei de la Oraviţa, avocatul a acuzat faptul că s-au făcut presiuni asupra lui Samir Drăgan ca să dea declaraţie ca parte vătămată „fiind începută urmărirea penală împotriva lui pentru contrabandă şi grup infracţional organizat. Acest personaj oscilant, că nu pot să-i spun parte vătămată, având în vedere declaraţia pe care a dat-o în 2011, nu susţine teza că s-a săvârşit o tâlhărie de către o persoană înarmată cu un cuţit. (…) Acuzarea este un mare şvaiţer şi cu cât eşti mai aproape se văd găurile. În cazul acelui şantaj, Udrea şi-a dat seama că este vorba de provocarea unui investigator. A fost tratată ca o chestiune hazlie, mai ales când lui Udrea i s-a propus să facă afaceri cu ţigări de contrabandă Kent. Faptul că la o întâlnire i-a dat uşor peste faţă cu un ziar împăturit nu cred că este o agresiune atât de gravă. În cazul incidentului de la Lepa Brena a fost victimă, iar în cazul incidentului de la Ibiza nu a avut nicio implicare, cu toată străduinţa anchetatorilor, care nu au nici o probă”.

Avocatul Arcadie Anastasescu a afirmat că de când a fost arestat, Udrea nu a fost chemat la anchetă „decât o dată, neprincipial, de către procuror, când i s-a cerut să dea declaraţii despre presupuse implicări ale cadrelor de Poliţie”.


O parte a pledoariei a fost dedicată presei , susţinându-se că Udrea nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică, ci această temere a fost creată „în mod artificial  prin mediatizarea excesivă la sugestia organelor de urmărire penală. Niciunde Udrea sau un alt inculpat nu au vorbit despre „stăpânul oraşului”. S-a reprodus o discuţie dintr-un dosar, dintre un bărbat şi o femeie, despre Udrea în care se spune că este „stăpânul oraşului”, iar aceasta a fost prezentată în presă”.

Carin Antonescu, apărătorul lui Stelian Mocanu, a susţinut că „mai degrabă a fost deranjată ordinea publică de acea descindere pe stadion când toţi cei de pe teren au fost puşi pe burtă. Dacă nu ar fi existat o mediatizare excesivă, acest dosar şi-ar fi urmat drumul firesc. Nu se poate ca doar pe nişte interceptări să începi urmărirea penală pentru o infracţiune care are ca pedeapsă de la 7 la 20 de ani”. Avocatul lui Caius Gazibara, Cosmin Straţi, a afirmat la rându său că „nu există nici o probă că a acţionat clientul meu la ordinul lui Udrea. Deşi imaginile de la spitalul judeţean sunt extrem de clare – se vede că fraţii Gazibara ajung primii, apoi sunt atacaţi de Flucsă care vine cu Stoiţi şi Dăscălescu – în propunere de arestare se reţine invers. Este acuzat de tenativă de omor, dar raportul medico – legal spune că nu i s-a pus viaţa în pericol. Doar pe două declaraţii care spun că ar fi fost vizat pieptul sau gâtul victimei, care s-a eschivat, fără nici o probă directă, nu-l poţi acuza de aşa ceva. Împotriva celorlalţi nu s-a luat nici o măsură, deşi am depus certificat medico- legal din care reiese că Gazibara a fost înjunghiat în picior şi necesită 15 zile de ăngrijiri medicale. Se încearcă să se acrediteze ideea că s-a tăiat într-o masă. Total neadevărat”.

Procurorul a cerut respingerea recursurilor pe motiv că mai sunt probe de administrat, inclusiv efectuarea unei reconstituiri la barul Ibiza, dar şi  o serie de percheziţii informatice. În ultimul său cuvânt, Sorin Udrea a susţinut în faţa judecătorilor că „împotriva mea nu este nicio plângere, doar autosesizări, De fiecare dată când am fost chemat la Poliţie, telefonic, în jumătate de oră am fost acolo. De ce aş prezenta, în ziua de astăzi, pericol public? Las la aprecierea instanţei decizia”. După ce pe tot parcursul procesului, susţinătorii lui Udrea au făcut concurs de gesturi obscene, la ieşirea din sală, Emanuel Ştefan a avertizat „să nu mai scrii minciuni, mă. O să ajungi la spital. Îţi spun eu”. Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE 2 Curtea de Apel Timişoara a respins recursurile ca fiind nefondate.

15 COMENTARII

 1. Stefan trebuie arestat pt ce a spus.Eu in locul tau Bota as face plangere,sau chiar mai multe plangeri.Nu se poate asa ceva,sa te amenite in halul asta,tu cel corect si inimos,care scrii doar adevarul si numai adevarul! CAN CAN pe fata!

 2. De fiecare data cand dati stiri despre pixu orasului, fuge baiatu’ ala la bar. Nu mai merge asa. Hotara-ti va o-data ca omu’ sta in tensiu-ne. (sic!)

 3. Felicitari pentru articol si multumim ca ne ajuti sa fim la curent cu ultimele informatii, papagalii astia sa ramana dupa gratii pana o sa iasa cu picioarele inainte de acolo, poate doar asa le va pieri zambetele de infractori de pe mutre.
  Zicea cineva sa depui plangere, vorbim despre oameni cu antecedente, recidivisti care atunci cand ajunge o plangere la politie lucrurile sunt tratate foarte serios, iti recomand sa depui plangere, succes, si tine-te tare pe pozitie!

 4. un singur lucru este de spus in acest caz binenteles cei care au cat de cat cunostinta de cauza dar pentru unii care scriu inainte sa gandesca este greu
  toata aceasta mascarada mediatica este dirijata de catre politie interlopi 100 de capete de acuzare mai bine scriau ca daca nu faceam dosarele repede cei de la bucuresti le luau scaunele

 5. A ajuns politia sa roage pe toti aceeia care au fost talhariti,sau care erau sa fie talhariti sa depuna plangeri!!!!Nu se poate asa ceva,sau de fapt in aceste vremuri se poate orice.Sifoanelor de ce nu mergeti voi la garda in grup cu Bota de manutza sa faceti plangeri la misto,ca sunt convins ca gasiti intelegere si sprijin!

 6. asa le trebe mah au facut un sac de bani dar nu le-a ajuns…..figurile costa si copilul asa Gazibara si-a mancat tineretea ca sa arate ca ii „smecher” credeti ca il va cauta cineva din aia la cusca? vecii nimeni a fost lofosit si acuma gata……pacat de parintii lui ca nu cred ca sunt mandrii de asa un tantalau…..

 7. de ce e sifon? tot asta aud, daca era sifon nu era la puscarie sau e invidia ca, cunoste multa lume si altii nu is in stare si ce e cel mai usor sa zici, e sifon :))) asa procedeaza retardatii nu stiu nimic doar ce aud cand zboara musca si gata e sifon, nu se descurca omu si altii nu pot :)))

 8. Amice, chiar este sifon la garda si era si pe felie cu multi din politie.
  Pai el statea pe terasa la moravita si numa dadea telefon la filtru si zicea… opriti masina cu numaru „TM 21 XXX” si dinalea… spunea ce invarte lumea.. ca sa le taie politia creaca si numa el sa fie in TOP.. ce dracu..
  Si cu Gazibara… voi credeti ca el a vrut sa dea cu cutitu ? Fiti ma seriosi…. cand a vazut ca Fluxa l-a taiat pe frates`o pe picior sa speriat.. si cand a vazut ca a venit si Stiot a luat cutitu si a dat la frica… Pot baga mana in foc ca de frica a dat.
  Astia nu sunt smecheri !
  Smecheri sunt aia care au banu in buzunar !

 9. Sa-i aresteze si pe complicii sai din politie si parchet. Sper ca i-a dat in gat,nu? Ca doar nu au ajuns boschetarii astia sa fie interlopi fara complicitatea organelor…

 10. pisatii siau facut milioane din trafic cu tigari dar nu erau de ajuns sau gandit sa ii talhareasca si pe aia mai mici care fac ca doar nu merg aia la politie .. gunoaie de
  smecheri falsi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.