Souleyman Keita a semnat pe doi ani cu ACS Poli. De ce...

Souleyman Keita a semnat pe doi ani cu ACS Poli. De ce nu a ajuns senegalezul în cantonament

0
DISTRIBUIȚI

963576iuliekeita3

Souleyman Keita a ajuns în sfârşit la ACS Poli, însă nu în cantonamentul din Austria, ci la Timişoara. Fotbalistul şi-a rezolvat mai greu viza pentru România şi abia ieri a semnat o înţelegere cu clubul timişorean, deşi negocierile se poartă de câteva săptămâni. Pentru că nu are viză pentru spaţiul Schengen, Keita nu va putea merge în cantonament, aşa că îşi va aştepta colegii la „Dan Păltinişanu”, unde s-a antrenat deja în această dimineață.

Keita este născut în 1987 în Senegal, dar a mai evoluat în România la Gloria Bistriţa, iar în ultimul an a jucat pentru CSMS Iaşi. Fotbalistul a jucat atât atacant din postura de al doilea vârf, dar şi mijlocaş de bandă, atât pe dreapta, cât şi pe stânga.


Africanul a declarat că percepe venirea la Timişoara ca pe un pas înainte în cariera sa şi că postul pe care se simte cel mai bine este cel de al doilea vârf. „A durat ceva până am venit pentru că a trebuit să  îmi rezolv viza. A trebuit să schimb paşaportul, eu zic că nu a durat atât de mult. Impresarul meu a vorbit să vin aici la Timişoara, iar cei de la club au vorbit apoi cu mine şi ne-am înţeles repede. Da, pentru mine e un pas înainte, Timişoara e o echipă mare, cu tradiţie din campionatul românesc. Pentru mine e un pas mare. Cred că m-au ţinut minte şi antrenorii de când i-am dat gol lui Poli când jucam la Bistriţa. Vreau ca echipa să rămână în prima ligă şi să dau cât mai multe goluri pentru echipă. Va fi un pic greu, că nu am ajuns în cantonament. Important e să fac pregătirea singur, iar când vine echipa mă voi pregăti cu ei normal. Am jucat şi mijlocaş dreapta sau stânga, dar prefer să joc al doilea vârf”, a declarat Souleyman Keita la primul antrenament.

Keita nu este singurul care se antrenează pe terenurile din spatele stadionului. Acolo se mai află şapte jucători, care se pregătesc cu Cosmin Petruescu. Este vorba de despre Miodrag Todorov, fundaşul de 18 ani lăsat de Velcea acasă, dar în vedere pentru echipa mare, cei trei jucători de la Marian Iancu cărora nu le va fi prelungit împrumutul, Andrei Artean, Răzvan Dobricean şi Alexandru Boştină, precum şi cei trei jucători aflaţi sub contracte cu echipa, dar pe care staff-ul tehnic nu îi mai vrea, Silviu Bălace, Eugen Miculesc şi Marco Enciu. Mario Kirev, şi el sub contract, a plecat ieri deoarece a primit o hârtie de la ACS Poli care îi dă dreptul ca până în data de 20 iulie să se poată pregăti cu ce echipă doreşte. Portarul îşi caută aşadar o nouă echipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.