EXCLUSIV Sub conducerea rectorului Robu, Politehnica Timișoara a dat pe nimic pentru...

EXCLUSIV Sub conducerea rectorului Robu, Politehnica Timișoara a dat pe nimic pentru exploatare echipamente de sute de mii de euro firmei liberalului Flavius Nicoară

1
DISTRIBUIȚI

Universitatea_Politehnica_Timisoara_-_Rectorat

Universitatea Politehnica din Timișoara, sub conducerea liberalului Nicolae Robu,  a dat spre folosință gratuită echipamente medicale de sute de mii de euro unui SRL, în care acționari sunt colegul său de partid liberalul Flavius Nicoară, actualul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Timișoara, și soția acestuia. Între universitate și SC Selfmed Clinique SRL a fost semnat în 31 martie 2010, un protocol în baza căruia firma a primit cu titlu gratuit un spațiu de 171,95 mp ultracentral, pe bulevardul Mihai Viteazu, și mai multe echipamente medicale ale instituției de învățământ, care are şi o specialitate de inginerie medicală . Printre aceste echipamente s-au aflat  un computer tomograf, achiziționat cu 255.883 euro și căruia tocmai i-a fost înlocuit tubul de raze X pentru 257.580 lei, un sistem de copiere-printare Dicom, în valoare de peste 100.000 lei sau o maşină de developat filme radiologice de 30.500 euro.

„Utilizatorul va utiliza echipamentele-aparatele medicale care afc obiectul prezentului contract pentru activităţi medicale în următoarele specialităţi medicină internă, cardiologie, neurologie şi radiologie imagistică.


(..) Echipamentele – aparatele prevăzute la art. 2.1 din prezentul contract se pun la dispoziţie cu titlu gratuit”, se precizează în contractul de utilizare al echipamentelor. Firma liberalului, conform documentului, avea obligaţia să plătească utilităţile pentru exploatarea spaţiului şi să pună la dispoziţie echipamentele pentru activităţile didactice ale celor de la Politehnică. În baza acestui protocol, firma liberalului Nicoară şi-a deschis un punct de lucru în spaţiul Politehnicii din Timişoara, care a funcţionat timp de doi ani, exploatând echipamentele de sute de mii de euro pentru mai nimic.

„A existat un protocol de colaborare ştiinţifică între Politehnică şi această firmă. Studenţii de la inginerie medicală făceau practică, cercetare pe cazuri reale. Se prevede că pentru rezultatele ştiinţifice, firma trebuie să plătească procente de 10% pentru computer tomograf şi 15% pentru alte echipamente, dar nu mai puţin de 1.000 lei pe lună. De asemenea, asigurau salariul unui angajat, nu cu studii superioare, care să ţină evidenţa şi investigaţii gratuite pentru personal. Nu se supune regimului achiziţiilor publice acest protocol. Este o chestiune de colaborare ştiinţifică”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, directorul tehnic al Universităţii Politehnica din Timişoara, Cristian Telescu. La rândul său, liberalul Flavius Nicoară a susţinut că „a fost o colaborare cu cei de la Politehnica. Studenţii au făcut practică acolo. Nu aveau personal. Am plătit chirii şi procente din ce s-a încasat. De ce nu întrebaţi şi de cei care au fost înaintea noastră?”. Întrebat cum de a ajuns chiar firma sa să semneze cu Politehnica, condusă de şeful său de partid acest contract extrem de avantajos, Nicoară a explicat „am făcut o cerere”. Nicolae Robu nu a putut fi contactat până la redactarea acestui material pentru a-şi spune punctul de vedere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.