Surpriză la BRD Timişoara Challenger: Crivoi l-a eliminat pe Ungur. Vezi ce...

Surpriză la BRD Timişoara Challenger: Crivoi l-a eliminat pe Ungur. Vezi ce au declarat învingătorul şi învinsul UPDATE Programul meciurilor următoare

0
DISTRIBUIȚI

 HANESCU VS CRIVOI06

Victor Crivoi a câştigat la pas sfertul de finală cu Adrian Ungur de la BRD Timişoara Challenger, favoritul numărul 1 al turneului şi clasat pe locul 94 în clasamentul ATP înaintea începerii competiţiei. Crivoi a trecut de Ungur cu 6-1, 6-2 într-o oră şi opt minute. Românul va juca mâine semifinala cu favoritul numărul trei, Andreas Haider-Maurer, cel mai bine cotat dintre tenismneii rămași pe tabloul principal.

Puţini s-ar fi aşteptat ca favoritul numărul 17 Victor Crivoi, clasat pe poziţia 234 în clasamentul ATP, să îl elimine pe Adrian Ungur. Crivoi a avut primul serviciu şi a reuşit primul break la 3-1. Tenismenul născut la Bucureşti nu s-a mai oprit până la finalul sfertului. Practic, Crivoi a câştigat nouă game-uri consecutive. Condiţiile meteo l-au favorizat, deoarece pe finalul primului set a început să plouă, nu suficient de tare pentru ca jocul să fie oprit însă. Ungur a reuşit să ia din nou un game la 4-1 pentru Crivoi în setul al doilea. Era însă prea târziu pentru a reintra în meci, astfel că după trofeul câştigat la Arad, piteşteanul Adrian Ungur se opreşte în sferturi la Timişoara.

Crivoi a declarat, după meci, că nu se aştepta să câştige atât de uşor. „Nu mă aşteptam în niciun caz să fie un 6-1, 6-2. Au trecut game-urile, am încercat să profit de orice ocazie, cu Adi orice slăbiciune poate fi fructificată în avantajul lui. Am încercat să joc la potenţialul maxim, m-a ajutat foarte mult şi serviciul astăzi, dar şi câteva mingi norocoase. Noi ne ştim foarte bine, suntem prieteni buni, am stat un an la acelaşi club, ne-am antrenat în fiecare zi, nu mai avem nicio surpriză unul pentru celălalt. Mă gândesc la meciul de mâine din semifinală. Am un meci la fel de greu. Ştiu că este greu să repet o asemenea performanţă, dar de ce nu, îmi face plăcere să joc aici la Timişoara.


Sper să fac cel mai bun joc, iar publicul să fie în număr cât mai mare, să mă poată încuraja. Am un avantaj contra lui Andreas Haider-Maurer (n.r. – favoritul numărul 3). Momentan sunt un pic obosit, am jucat mult săptămâna aceasta, am câştigat un Futures la Sibiu. Joc şi la simplu, şi la dublu, dar nu mă gândesc la asta. A fost un pic mai bine pentru mine pe ploaie. Lui nu i-a intrat atât de bine spin-ul şi atunci am putut să profit de acest lucru şi să lovesc mult mai plat. Era foarte greu în zilele trecute cu acea fadromă în spatele terenului, dar acum m-am putut concentra mult mai uşor”, a declarat Crivoi după victorie.

Adrian Ungur a fost fair-play şi a recunoscut că Crivoi a jucat mult mai bine. „Crivoi a jucat mult mai bine ca mine şi a câştigat pe merit. Pot spune că l-au avantajat şi condiţiile meteo, ploaia a încetinit puţin jocul, dar asta nu e o scuză, el a fost mai bun şi îi urez succes pe mai departe. Nu a fost oboseală, pur şi simplu Crivoi a jucat mai bine ca mine. Nu mă aşteptam, mă gândeam la un meci lung, echilibrat, dar, din păcate, n-a fost aşa. Dacă Crivoi joacă la fel ca şi astăzi, are şanse mari la trofeu, dar niciun meci nu seamănă cu altul. Crivoi a fost în prima 100 acum câţiva ani, numărul 70 în lume, potenţial are. Organizarea turneului a fost la fel ca la Arad, Braşov, sunt aceiaşi oameni care se ocupă de organizare. Eu zic că este foarte bună. Terenurile nu sunt în condiţiile cele mai bune, mai ales centralul, dar e la fel pentru toată lumea. Spătmâna viitoare mă duc la Hamburg, în calificări. În august cred că voi pleca la US Open”, a declarat Adrian Ungur.

UPDATE Victor Crivoi şi Radu Albot din Republica Moldova au fost eliminaţi din semifinala de la dublu. Iată rezultatele complete ale zilei:

Simplu – Sferturi de finala
V Crivoi (ROU) d [1] A Ungur (ROU) 61 62
[3] A Haider-Maurer (AUT) d S Vagnozzi (ITA) 63 42 Retired
[4] R Ramirez Hidalgo (ESP) d [6] P Carreno Busta (ESP) 64 64
[Q] M Zekic (SRB) d J Eysseric (FRA) 67(3) 63 63

Dublu- Semifinale
[2] J Eysseric (FRA) / N Renavand (FRA) d R Albot (MDA) / V Crivoi (ROU) 63 75
I Vucic (SRB) / M Zekic (SRB) d [4] N Ciric (SRB) / B Pashanski (SRB) 76(5) 75

Programul meciurilor de sâmbătă:

TEREN CENTRAL start 1:00 pm
[4] R Ramirez Hidalgo (ESP) vs [Q] M Zekic (SRB)

Nu înainte de 4:00 PM
V Crivoi (ROU) vs [3] A Haider-Maurer (AUT)
I Vucic (SRB) / M Zekic (SRB) vs [2] J Eysseric (FRA) / N Renavand (FRA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.