Sute de persoane evacuate din Salina Praid după ce în zona de...

Sute de persoane evacuate din Salina Praid după ce în zona de tratament s-a infiltrat fum

0
DISTRIBUIȚI

praid

Aproximativ 500 de persoane – turişti şi bolnavi aflaţi la tratament în Salina Praid – au fost evacuate, astăzi, după ce în zona de vizitare şi tratament s-a infiltrat fum, autorităţile presupunând că ar fi luat foc o bârnă din zona de exploatare a sării din subteran, potrivit Mediafax. Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat că aproximativ 500 de vizitatori şi oameni aflaţi la tratament în subteran au fost evacuaţi după ce în zona de vizitare şi tratament s-a infiltrat fum, însă nu se ştie deocamdată de unde provine acesta.


„Au fost evacuaţi în siguranţă turiştii şi cei aflaţi la tratament aflaţi în salină. Încă nu se ştie de unde a pornit fumul, am trimis un echipaj de salvatori în subteran, care vor afla care este sursa acestuia”, a declarat Sebestyen Jozsef.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a trimis în zonă un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri din Odorheiu Secuiesc, iar pompierii voluntari din localitate au coborât, deja, în subteran. „La faţa locului se află Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitatea Praid, o ambulanţă SMURD de la Sovata şi două ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita”, a precizat Alina Ciobotariu, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita. Potrivit jandarmilor, fumul ar proveni de la o bârnă care ar fi luat foc în zona de exploatare a sării din salină.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.