Szalbocs Szekely, golgheter la egalitate cu Constantin Budescu de la Astra: “N-am...

Szalbocs Szekely, golgheter la egalitate cu Constantin Budescu de la Astra: “N-am crezut că în primele trei meciuri voi da trei goluri”

0
DISTRIBUIȚI
szekery szabolcs05
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Atacantul lui ACS Poli, Szalbocs Szekely, este după două etape lider în clasamentul golgheterilor din Liga I, alături de Constantin Budescu de la Astra Giurgiu. Szekely spune că nu se aştepta să aibă un parcurs atât de bun în Liga I şi pune totul pe seama pregătirii serioase pe care a făcut-o de când a venit cu „lotul Recaş” la Timişoara.

Szekely consideră că acesta este “ultimul tren” din cariera sa şi ultima şansa de a demonstra că este un fotbalist de primă ligă. „N-am crezut că în primele două meciuri voi da trei goluri. Sunt foarte bucuros pentru asta, că am început bine, echipa a adunat 4 puncte, sper să o ţinem tot aşa. Cred că am avut continuitate, am jucat meci de meci, asta cred că e explicaţia, nu am fost accidentat, m-am pregătit bine tot timpul. Nu m-am gândit că voi fi golgheter, chiar nu credeam ca din Liga a III-a voi ajunge în Liga I şi voi marca gol împotriva echipelor importante. Sunt mai motivat, ştiu că e o şansă pentru mine, am deja 28 de ani, e cam ultima şansă să pot să demonstrez că sunt un fotbalist bun de prima ligă şi nu de Liga a III-a sau a II-a. Şi anul trecut am jucat bine, zic eu, dar nu reuşeam să marchez, dar am dat pase de gol, alergam. Acum poate am şi puţin mai mult noroc şi marchez. De pregătit, la fel mă pregătesc”, a precizat atacantul lui ACS Poli.

Cariera lui Szekely a fost marcată de suişuri şi coborâşuri.


Jucătorul născut la Aiud a debutat cu Gloria Bistriţa la doar 17 ani în Dvizia A, iar apoi a jucat la Unirea Urziceni şi la Otopeni, dar nu a ajuns cu cele două formaţii în primul eşalon. Fotbalistul a spus că nu întotdeauna a făcut cele mai bune alegeri în viaţă. „Am debutat la 17 ani, nu eram matur şi nu am profitat de unele şanse foarte bune pe care le-am avut în viaţă, am făcut alegeri proaste. N-am ales să fiu mai profesionist pentru a profita de şansele pe care le-am avut. Puteam să rămân la Urziceni să joc în Liga I, la Otopeni la fel, dar tot altceva s-a întâmplat şi tot altceva am ales. La Otopeni foarte bine m-am înţeles cu Liviu Cuibotariu, era ca un tată pentru mine la vremea aceea, şi eu m-am dus după el”, a povestit Szekely. ACS Poli testează zilele acestea doi jucători, pe atacantul Julien Dragomir, cetăţean SUA de origini române, dar şi pe brazilianul Isaac Junior, un mijlocaş stânga de 20 de ani ce a jucat ultima dată la Bahia. Szalbocs Szekely spune că nu îl sperie concurenţa. „Concurenţa mă ambiţionează mai tare, la fel a fost şi când a venit Dina. Voi face tot posibilul să mă antrenez şi să demonstrez antrenorului că merit să fiu titular”, a explicat fotbalistul.

La fel ca şi Nuno Claro şi Scutaru, Szekely este de părere că în meciul cu CFR s-au pierdut 2 puncte. Atcantul e optimist şi spune că bănăţenii pot face o figură frumoasă în Liga I. „Nu prea avem experienţa primei ligi şi nu am putut să fructificăm şansa pe care am avut-o. Sunt de aceeaşi părere, că s-au pierdut 2 puncte şi îmi pare foarte rău acum că nu am câştigat. Dacă cineva la începutul meciului îmi spunea că voi obţine un rezultat de egalitate, n-aş fi crezut. După părerea mea, CFR şi Steaua sunt cele mai bune echipe din ţară, s-a văzut şi în prima repriză cât am fost 11 contra 11, au fost ocazii, putea să fie la pauză 2-0 sau 3-0 pentru noi. Nu se poate spune că a fost o mare diferenţă între CFR şi noi. Nu avem de ce să ne temem de nicio echipă, acest meci ne va da un moral mai bun şi vom câştiga şi cu alte echipe. Cum am început aceste două meciuri eu spun că se pot prinde cupele europene. Cred că vom fi surpriza campionatului”, a concis Szekely.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.