Tablourile furate din Olanda: operele de artă nu ar fi fost arse....

Tablourile furate din Olanda: operele de artă nu ar fi fost arse. Mama lui Radu Dogaru şi-a schimbat declaraţia

0
DISTRIBUIȚI

02_-_henri_matisse_-_la_liseuse_en_blanc_et_jaune

Olga Dogaru şi-a schimbat, astăzi, declaraţia în dosarul privind furtul de tablouri din Olanda şi a arătat în faţa judecătorilor că ea nu ar fi ars tablourile, aşa cum a susţinut anterior într-o declaraţie dată în faţa procurorilor, care a fost prezentată în rechizitoriul trimis Judecătoriei Sector 3, potrivit Mediafax. Instanţa Tribunalului Bucureşti a judecat recursurile făcute de Eugen Darie, Radu şi Olga Dogaru împotriva unei decizii a Judecătoriei Sectorului 3 prin care s-a hotărât ca cei trei să fie judecaţi în stare de arest în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Olga Dogaru a arătat în faţa instanţei că i-a fost teamă pentru situaţia fiului ei, Radu Dogaru, de la momentul arestării acestuia, dar că nu a avut nicio treabă cu furtul tablourilor.


Ea a precizat că a crezut că-i face un bine dacă intervine în rezolvarea problemei tablourilor. Întrebată de preşedintele completului de judecată ce s-a întâmplat cu tablourile, Olga Dogaru a spus că distrugerea acestora este cercetată într-un dosar desprins din cel privind furtul, declarând: „Eu nu am ars tablourile”.

Instanţa Tribunalului Bucureşti urmează să decidă dacă Eugen Darie, Radu şi Olga Dogaru rămân în arest sau vor fi judecaţi în libertate în dosarul privind furtul celor şapte tablouri. În 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro. Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu şi Olga Dogaru au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Adrian Procop şi Radu Dogaru sunt acuzaţi că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efracţie în Muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde au furat şapte picturi în ulei şi acuarele. De la muzeul din Rotterdam au fost furate atunci tablourile „Tete d´Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait” de Meyer de Haan şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.