Titularizare 2013: nu există dascăli calificați pentru clasele cu predare în germană

Titularizare 2013: nu există dascăli calificați pentru clasele cu predare în germană

0
DISTRIBUIȚI

profesor_tabla

Părinţii din judeţul Timiş s-au înghesuit să-şi înscrie copilul într-o clasă cu predare în limba germană chiar din grădiniţă, clasa pregătitoare sau şcoala primară, însă în judeţul Timiş nu există candidaţi care să le predea elevilor. 20 de posturi de profesori, învăţători şi educatori pentru limba germană au fost scoase la concurs, însă Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct, a afirmat, astăzi, că sunt slabe şanse ca aceste posturi să fie ocupate.


„Nu există niciun cadru didactic calificat care să predea la clasele la care părinţii s-au înghesuit să-şi înscrie copilul, avem doar cadre didactice care cunosc limba germană parţial. M-aş bucura ca în urma examenului de titularizare să găsim profesori, dar cred că multe dintre aceste posturi vor rămâne neocupate”, a mai spus Aura Danielescu.

Concursul de titularizare pe catedre este programat pentru data de 30 iulie. Aproape 1.200 de candidaţi se bat pentru 140 de posturi titularizabile, dintre care cele mai multe sunt disponibile în Timişoara – 73, iar în Lugoj, 16. 155 dintre cei care doresc să obţină un post titularizabil au absolvit facultatea în acest an. Candidaţii vor fi testaţi în patru centre de examen, nota minimă de promovare este 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.