Tragedia din Quebec: bilanţul victimelor a ajuns la 15 morţi şi 40...

Tragedia din Quebec: bilanţul victimelor a ajuns la 15 morţi şi 40 de persoane dispărute. Ce ipoteze are poliția

0
DISTRIBUIȚI

explozie_quebec

Poliţia din Quebec a declarat ieri că ipoteza unei „neglijenţe criminale” în explozia unui tren ce transporta petrol la Lac-Megantic este „luată în considerare”, în timp ce bilanţul accidentului s-a ridicat la 15 morţi, potrivit Mediafax.


Două noi cadavre au fost descoperite ieri în zona devastată de explozia trenului la Lac-Megantic, în Quebec, ridicând bilanţul la 15 morţi. Alte 40 de persoane sunt încă date dispărute. Poliţia a mai declarat că ipoteza unei „neglijenţe criminale” în acest accident este „luată în considerare”. Poliţia este în căutarea „elementelor doveditoare potenţiale care ar putea permite eventual depunerea acuzaţiilor penale”, a declarat pentru presă inspectorul Michel Forget.

Preşedintele companiei feroviare implicată în deraierea şi explozia, sâmbătă, a trenului a aruncat ieri responsabilitatea accidentului asupra pompierilor dintr-o localitate vecină. Acesta a fost imediat contrazis în parte de anchetatorii oficiali ai Biroului de securitate a transporturilor din Canada.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.