Tragedie feroviară în Spania după ce un tren cu 238 de pasageri...

Tragedie feroviară în Spania după ce un tren cu 238 de pasageri a deraiat

0
DISTRIBUIȚI
<


p>accident-spania

Între 10 şi 12 persoane au murit în urma deraierii unui tren miercuri la Santiago de Compostelle, în nord-vestul Spaniei, conform celor două mari jurnale spaniole, El Pais şi El Mundo. „Sunt mai mulţi morţi şi răniţi”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare Renfe, care nu a putut confirma bilanţurile transmise de diferite publicaţii.

Jurnalul El Pais transmitea că deraierea a provocat 15 morţi iar El Mundo transmitea un bilanţ de 20 morţi.

Primele imagini transmise de televiziune arătau patru vagoane răsturnate, în timp ce cel puţin unul era complet distrus şi ieşea fum din tren.

Accidentul s-a produs câţiva kilometri de intrarea în gara Santiago de Compostela, în timp ce trenul asigura legătura între Madrid şi localitatea galiciană El Ferrol.

„Se pare că într-un viraj trenul a început să se răstoarne, ne-am balansat de mai multe ori şi mai multe vagoane au intrat unele în altele”, a povestit un martor, citat de postul de radio Cadena Ser.

Trenul a deraiat în jurul orei locale 21:00 (22:00, ora României) „dintr-o cauză nedeterminată”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Accidentul s-a produs înainte de sărbătoarea Sfântului Iacov, patronul galicienilor, o sărbătoare tradiţională în această regiune.

Conform Renfe, trenul transporta 238 de pasageri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.