Un polițist a lovit cu mașina patru copii. Unul a murit UPDATE...

Un polițist a lovit cu mașina patru copii. Unul a murit UPDATE Ce alcoolemie avea șeful de post

0
DISTRIBUIȚI

politie digi24-44932

Un copil a murit şi trei au fost răniţi grav, în urma unui accident petrecut azi-noapte, în jurul orei 22.30, în comuna mehedinţeană Gruia, după ce maşina condusă de şeful Postului de Poliţie din localitate a intrat pe contrasens şi a lovit un grup de copii, aflat pe trotuar, aproape de bordură, informează Mediafax. Potrivit martorilor, un grup de mai mulţi copii se afla pe trotuar, aproape de bordură, când o maşină condusă de Petre Nedelcu, şef al Postului de Poliţie din comuna mehedinţeană Gruia de peste un an, a intrat pe contrasens şi i-a izbit pe copii, patru dintre aceştia, cu vârste cuprinse între opt şi 13 ani, fiind loviţi în plin.

În urma impactului foarte puternic, un copil în vârstă de 11 ani a murit, iar trei au fost grav răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. La faţa locului, au ajuns mai multe echipaje de Poliţie, atât de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi, cât şi de la Poliţia Vânju Mare, dar şi de la Departamentul pentru Intervenţie Rapidă, care încearcă să menţină liniştea şi ordinea publică în zonă în condiţiile în care zeci de localnici s-au strâns la locul accidentului, revoltaţi de situaţia creată.

Primele date indică faptul că şeful de post se afla în timpul liber, martorii susţinând că în momentul producerii accidentului acesta s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.


Accidentul s-a petrecut pe drumul naţional 56 C, între localităţile mehedinţene Gogoşu şi Salcia. Zeci de localnici au asistat la ancheta derulată de către poliţişti, şeful de post din comuna Gruia fiind ridicat şi dus la Postul de Poliţie, unde urmează să fie testat cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, a declarat că, în urma recoltării probelor biologice, s-a stabilit că şefului Postului de Poliţie din Gruia avea o alcoolemie în sânge de 1,6 grame per litru, potrivit Mediafax. Lohon a precizat că pe numele poliţistului Petre Nedelcu a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, în prezent fiind audiat de procurori. De asemenea, el a spus că poliţistului i s-a reţinut permisul auto în vederea anulării dreptului de a conduce. Conform sursei citate, în anii 2010, 2011 şi 2012, poliţistul a fost sancţionat pentru neexecutarea sarcinilor de serviciu.

Totodată, medicul Eleodor Mihuţ de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi spunea că la spitalul din Drobeta Turnu Severin au fost transportaţi patru copii, trei dintre ei fiind răniţi grav, iar al patrulea având o rană uşoară la cap. „Patru copii au suferit traumatisme craniocerebrale, unul dintre ei chiar un traumatism craniocerebral grav, ceilalţi au suferit plăgi la nivelul scalpului, cu comoţie cerebrală, pierderea cunoştinţei pentru o perioadă scurtă. Cel care a fost mai grav are o fractură parietală la nivelul craniului, starea lui a fost mai gravă, în schimb pe parcursul transportului a fost echilibrat respirator şi hemodinamic”, declara Mihuţ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.