Următorii pași în ancheta cazului „Fraudă la Bac”: audierea elevilor. Ce au...

Următorii pași în ancheta cazului „Fraudă la Bac”: audierea elevilor. Ce au declarat profesorii supraveghetori în fața procurorilor

1
DISTRIBUIȚI

rezultate bac 2013

Audierile continuă săptămâna aceasta în dosarul ”Șpagă la Bacalaureat” din Timiș. Procurorul de caz, Adrian Golban, ne-a spus că zilele acestea au fost audiați membrii Comisiei de supraveghere a examenului din Centrul de examinare Deta, urmând să fie chemați la declarații absolut toți absolvenții din cele patru licee incriminate că au obținut promovabilitate mare contra șpagă.

Vă reamintim că zilele trecute Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a deschis un dosar în care sunt incriminați profesori, directorul liceului din Deta și șeful comisiei de supraveghere a bacalaureatului din centrul de examen Deta.


Probele din dosar au stabilit până acum că elevii au dat câte 200 de lei șpagă pentru a trece examenul cu note mari. Șeful comisiei de bacalaureat și directorul liceului din Deta au „sărbătorit” reușita acțiunii în Serbia, în localul ”Moara cu noroc” din Vârșeț.

După ce săptămâna trecută au fost audiați câțiva elevi din Gătaia și Ioan Jinaru, directorul Liceului Deta, săptămâna aceasta au fost chemați în fața procurorului membrii comisiei de supraveghere, în frunte cu  șeful acesteia, cadrul universitar Flavius Berbentea. Nimeni nu a recunoscut nimic. ”Toți dascălii au susținut că bacalaureatul s-a desfășurat fără probleme, că elevilor nu li s-au rezolvat subiectele și spuneau că nu înțeleg de ce s-a făcut această sesizare”, arată surse apropiate anchetei.  Săptămâna aceasta procutorul de caz așteaptă de la Inspectoratul Școlar Timiș să i se comunice listele oficiale cu absolvenții care au susținut bacalaureatul la Deta, urmând ca toți  aceștia să fie audiați. Este vorba de peste 200 de tineri care au promovat examenul și alte câteva zeci care au picat.

1 COMENTARIU

  1. de ce nu o intrebati pe roxana in fiecare an a luat spaga de mi de euro eu am dat 5oo de ce nu se sesizeaza nimei ,cine o tine pe infecta asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.