Velcea face declarații războinice înaintea meciului cu Dinamo: “Exclud înfrângerea sau egalul”

Velcea face declarații războinice înaintea meciului cu Dinamo: “Exclud înfrângerea sau egalul”

0
DISTRIBUIȚI

vali velcea02

ACS Poli aşteaptă cu nerăbdare primul meci din Liga I, cel de mâine cu Dinamo Bucureşti, consideraţi mereu rivali în Banat. Va fi un duel a două echipe care traversează o reconstrucţie în condiţii de „criză”, cu salarii diminuate şi cu mulţi jucători tineri. Antrenorul Vali Velcea spune că nu concepe un alt rezultat decât victoria. Dincolo de optimismul tehnicianului, ACS Poli se confruntă cu probleme de lot în atac, în condiţiile în care Keita este în urmă cu pregătirea, Ruiz are probleme medicale şi cu adaptarea la fusul orar, iar Tony şi Goga sunt încă la stadiul de promisiuni.

ACS Poli a prins un început tare de campionat, cu Dinamo acasă în prima etapă şi cu CFR Cluj în deplasare peste o săptămână. Un început destul de dificil pentru o nou-promovată, mai ales în condiţiile în care ACS Poli nu are un lot definitivat, iar Velcea mai aşteaptă mulţi jucători. Tony a ajuns în cele din urmă la ambasadă să îşi ia viza, cu Goga se mai negociază, Gorobsov este şi el aşteptat, iar antrenorul îl mai doreşte şi pe Dany de Groot. Niciunul dintre ei nu va fi însă în teren cu Dinamo, iar Keita, Moldovan şi Ruiz urmau să fie supuşi unor analize medicale şi s-ar putea să nu fie nici ei apţi. Velcea spune însă că jucătorii trebuie să facă faţă. „: Din punctul meu de vedere este bine că jucăm cu Dinamo în prima etapă, pentru că oricum la un moment dat joci cu fiecare echipă. Este startul campionatului, ambele echipe nu au ritm de joc, ambele sunt în formare, consider că este un meci deschis şi va fi, din punctul meu de vedere, un meci spectaculos. Rivalitatea dintre Timişoara şi Dinamo nu a scăzut, se menţine, aportul suporterilor va fi unul substanţial şi vor putea avea parte jucătorii de surprize.


Dacă tribunele vor fi pline însă, şi reacţia lor va fi poate de autodepăşire. Fiecare jucător în momentul în care s-a apucat de acest sport are un obiectiv să joace la un nivel ridicat. Dacă este prea mult pentru ei, atunci să se lase de fotbal. Curtean, Luchin Bălgreadean, Matei pot oricând oferi surpize, dar vor întâlni o echipă organizată, dornică de muncă, nu le va fi uşor la Timişoara, cum nu a fost niciodată”, a declarat Vali Velcea despre meciul de mâine.

Pentru Liga I, Vali Velcea i-a îndemnat pe jucători să aleagă ei noul căpitan. Astfel, primul ales a fost tot Ovidiu Petre, ca şi în retur, al doilea căpitan va fi Adrian Poparadu, iar căpitanul străinilor va fi Nuno Claro. Ovidiu Petre spune că echipa poate obţine un rezultat bun, dar în acelaşi timp colegii săi trebuie să fie realişti. „Aşteptăm cu toţii cu nerăbdare acest meci, sperăm să scoatem maxim din el. Pregătiţi suntem,  avem totul pentru a demonstra că nu a fost întâmplătoare această promovare. Nu ne lipseşte absolut nimic pentru a obţine un rezultat bun. Aşa ar trebui, să avem încredere că o să vină lumea la stadion să ne susţină. Poate şi cu un rezultat bun în prima etapă, să se apropie şi mai mult de noi. Important e să începem bine, să avem evoluţii bune şi, cu ajutorul fanilor, să ajungem acolo”, a declarat Ovidiu Petre.

Ca în orice confruntare dintre Timişoara şi Dinamo, jucătorii şi antrenorii simt rivalitatea. Velcea este optimist pentru meciul de mâine, în ciuda faptului că ar putea fi nevoit să joace cu un singur atacant din cauza problemelor de lot. Tehnicianul lui ACS Poli vrea o victorie cu Dinamo şi are un obiectiv ambiţios pentru finalul campionatului, clasarea în primele zece echipe. „Obiectivul este clasarea în primele 10 locuri, scăparea de la retrogradare pentru mine nu este un obiectiv. Din punct de vedere al achiziţiilor, suntem în întârziere, dar nu avem ce să facem în acest moment şi trebuie să ne adaptăm la situaţi să încropim repede un „11” pentru victorie. Exclud orice varianta de înfrângere sau egal. Aşa cum acum un an am avut o nebunie să promovez cu o echipă nouă, aşa am acum această nebunie de a termina în primii 10”, a mai spus Velcea. Meciul va începe mâine, de la ora 20.45 şi va fi transmis şi de Antena 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.