Vești bune pentru CH Poli: federația lasă străinii în echipă după regulile...

Vești bune pentru CH Poli: federația lasă străinii în echipă după regulile vechi

0
DISTRIBUIȚI
reunire lot handbal03_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Conducerea CH Poli mai poate legitima trei jucători străini pentru noua ediţie a Ligii Naţionale. Consiliul de Administraţie a Federaţiei Române de Handbal s-a reunit ieri şi a decis să lase acelaşi număr de jucători străini ca şi sezonul trecut, cinci pe foaia de joc şi trei simultan în teren. De asemenea, tot ieri s-a stabilit şi sistemul competiţional cu play-off şi play-out, dar şi modul de disputare al Cupei României.

Pentru ediţia de campionat 2013-2014 preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a dorit să limiteze numărul maxim de străini ce puteau fi incluşi în lotul pentru un meci la trei.


Gaţu dorea să facă acest lucru în interesul echipei naţionale, pentru ca românii să primească mai multe minute de joc. Cluburile de handbal masculin au fost nemulţumite de această decizie, astfel că HCM Constanţa, Ştiinţa Bacău, HC Odorhei şi CH Poli Timişoara au depus memorii pentru ca regula străinilor să nu se schimbe. Consiliul de Administraţie al FRH a decis ieri să le facă pe plac. Pentru Poli au semnat până acum georgianul Irakli Chikovani, inter stânga, şi sârbul Zarko Petkovic, coordonator de joc. Zilele acestea, antrenorul Constantin Ştefan testează un ucrainean şi un rus la antrenamente. De asemenea, este posibil ca bănăţenii să îl păstreze şi pe pivotul sârb Dragan Mrakic, care va împlini anul acesta 38 de ani.

Primii șase merg în play-off

Liga Naţională va avea 12 echipe la start. După cele 22 de etape din sezonul regulat va urma play-off-ul pentru locurile fruntaşe şi play-out-ul pentru evitarea retrogradării. În play-off vor merge primele şase echipe clasate după sezonul regulat, care vor juca dueluri eliminatorii, locul 1 cu locul 4, locul 2 cu locul 5 şi locul 3 cu locul 6. Apoi, cele trei echipe victorioase vor juca între ele, tur-retur pentru locurile 1-3, la fel ca şi echipele eliminate, care se vor lupta pentru poziţiile 4-6. În play-out vor juca echipele clasate în a doua jumătate a clasamentului, locul 7 cu locul 10, locul 8 cu 11 şi 9 cu 12. Câştigătoarele vor disputa între ele locurile 7-9, iar învinsele vor juca pentru a evita retrogradarea. Ca şi în sezoanele precedente, vor retrograda două echipa din Liga naţională.

Cupa României a suferit şi ea modificări. Competiţia se va juca de-a lungul unei săptămâni, în sistem eliminatoriu. Faţă de sezoanele precedente, când doar primele opt clasate prindeau Cupa, acum la start se vor afla 16 echipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.