Viitori specialiști în tehnica aviației, pregătiți la Timișoara

Viitori specialiști în tehnica aviației, pregătiți la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

SUNY_Canton_Mechanical

Șaptesprezece elevi înscrişi la Liceul Ferdinand I au şanse să lucreze în aviaţie, după ce s-au înscris la specializarea „tehnician în aviaţie”. Clasa de mecanici de aviaţie, mai puţin obişnuită la Timişoara, a fost creată cu sprijinul companiei Carpatair, ca o primă soluție la lipsa acută a personalului tehnic specializat în aviaţie.


Astfel, cunoştinţele tehnice despre avioane pe care absolvenţii de liceu le vor dobândi le vor fi de un real folos în momentul în care vor încerca să obţină o licenţă recunoscută la nivel european.

La sfârşitul acestui an şcolar, cei 17 elevi ai clasei cu specializarea „tehnician în aviaţie” au avut parte şi de o zi de practică inedită, şi anume un zbor deasupra Timişoarei cu un avion de mici dimensiuni, Cessna 172N.  „Toate activităţile derulate atât în cursul anului şcolar, cât şi în perioada de practică au avut menirea să pună în contact tânăra generaţie cu rigorile, mentalităţile şi seriozitatea specifice abordării domeniului aeronautic. Inclusiv activitatea spectaculoasă ce a cuprins zborul deasupra oraşului a fost precedată de etape cu conotaţii mult mai profunde: pregătirea avionului, verificarea cunoştinţelor şi briefing-ul înainte de zbor,” a spus Alexandru Popovici, directorul tehnic la Carpatair Flight Training.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.