Weekend la Gărâna, cu mult folk, concursuri cu biciclete şi festivalul berii...

Weekend la Gărâna, cu mult folk, concursuri cu biciclete şi festivalul berii germane

1
DISTRIBUIȚI

pragudesus

O nouă ediţie a Semenic Fest Folk va readuce pe scena din Poiana Lupului o serie de nume cunoscute ale genului, weekendul respectiv având parte şi de prezentare de modă, bike fest şi un festival al berii. Evenimentul se va desfășura în perioada 9 – 11 august.

Timp de două zile, de la ora 19.30, la faţa locului vor urca pe scenă Vasile Şeicaru, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Emeric Imre, Alina Manole şi Cristian Buica (vineri, 9 august) şi Mircea Baniciu, Poesis, Zoia Alecu, Adrian Sărmăşan, Dinu Olăraşu şi Pragu De Sus (sâmbătă, 10 august). Evenimentul organizat de SC Lupo Touring SRL va include şi o prezentare de creaţii vestimentare Roniţa Şerban, iar preţul unui bilet este de 30 lei/seară sau 50 lei/abonament .

„Semenic Mountain Bike Fest” 2013 adună la start amatorii de sport în aer liber duminică, 11 august, de la ora 10.30, pe două trasee: Cross Country circuit (XCC) – traseul “expert” 5 km x 4 ture şi Cross Country circuit (XCC) – traseul “amatori” 3 km x 4 ture.


Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online sau direct la Centru de Concurs. Ziua de duminica va fi rezervată, de asemenea, Festivalului Berii Bavareze Wieninger, la care, cu începere de la ora 1930, vor fi prezenţi pe scenă Formaţia de Dansuri Germane a F.D.G.R., Weidenthaler Musikanten şi Pragu De Sus.

Cu ocazia acestui festival, formaţia timişoreană Pragu De Sus va lansa cel de-al treilea material discografic „Blocaj în verde“. „De la precedentul nostru album, «Ultimul poet», scos în 2009, a fost nevoie de trei ani pentru creaţie şi încă un an pentru editare. Compoziţiile sunt toate ale mele, iar punctele forte ale discului le vor decide ascultătorii. Pot spune doar că, tehnic, albumul e bine realizat. Am lucrat cu profesionişti, am tras tobele acustic, iar la celelalte instrumente s-a lucrat cu mare grijă. E un produs timişorean, doar masterul s-a făcut la Bucureşti. M-am bucurat să am sprijinul muzicienilor locali! A durat mai mult editarea deoarece noi am suportat toate costurile. E şi primul album la care colaborăm cu o casă de discuri, respectiv A&A Records. Asta înseamnă că vom avea şi o distribuţie naţională. Oricum, eforturile unei trupe de a realiza un disc pe cont propriu sunt foarte mari, bineînţeles, totul raportat la standardul pe care ţi-l impui“, ne-a declarat Călin Bârcean, solistul trupei. Printre cele 11 piese ale discului care a fost lansat deja la Timişoara se numără şi piesa care dă titlul albumului, al cărei videoclip a fost lansat la sfârşitul anului trecut printr-un concert extraordinar care a beneficiat de prezentări făcute de realizatorii de emisiuni radio Bogdan Puriş şi Mimo Obradov. Trupa Pragu De Sus a luat naştere în anul 2003 la Timişoara şi a editat albumele Decupaj sonor (2004) şi Ultimul poet (2009). Înregistrările pentru noul album au fost realizate în studioul Uţu Pascu Timişoara, în perioada august – octombrie 2012, mixajul a fost realizat de Uţu Pascu, iar masterizarea, de Dan Griober.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.