Zona Soarelui, „casa primarului”, intră în reabilitare majoră. Piste de biciclete și...

Zona Soarelui, „casa primarului”, intră în reabilitare majoră. Piste de biciclete și parcări în Buziașului

2
DISTRIBUIȚI

sudasfaltari 012

„Credem că acest cartier locuit de multă lume merită un tratament mai bun decât cel pe care l-a avut până acum” – aşa şi-a început, astăzi, edilul şef al Timişoarei discursul în cursul căruia anunţa că în cel mult un an cartierul Soarelui, zona în care locuieşte, intră în reabilitare „generală şi complexă”.


Nicolae Robu a anunţat că au mai avut loc câteva lucrări de cosmetizare a zonei, dar în această săptămână încep lucrările prin care vor fi reabilitate carosabilele, trotuarele, spaţiile verzi şi locurile de parcare, iar strada din faţa Şcolii Generale Nr. 30 va fi transformată radical. „Vom realiza o piaţetă, nu vom mai avea o stradă propriu-zisă care să traverseze locul din faţa şcolii, ci vom avea doar câteva locuri de parcare. Am convingerea că cetăţenii din zonă vor aprecia ceea ce va rezulta în urma punerii în practică a acestui proiect”, a explicat primarul Robu.

Tot în această săptămână încep lucrări complexe şi în Calea Buziaşului, iar pe lângă reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, a spaţiilor verzi şi a locurilor de parcare, edilul şef s-a angajat că „acolo unde se potriveşte”, în cele două cartiere, se vor realiza şi piste de biciclete. Mai mult, în Calea Buziaşului va fi iniţiat şi un proiect complementar prin care va fi realizată o bază sportivă cu un teren de fotbal cu cel puţin 5.000 de locuri. De asemenea, în cele două zone vor fi create aproape 1.000 de locuri noi de parcare, 650 în zona Soarelui şi 300 în Calea Buziaşului. Valoarea lucrărilor este de 23 de milioane de lei şi vor fi realizate de către societatea Drumuri Municipale în cel mult un an.

2 COMENTARII

  1. Salutam initiativa domnului primar de a imbunatati aceasta zona a orasului,dar cetatenii din zona Ciarda Rosie-Calea Urseni i-l roaga sa aiba in vedere si transportul public,deoarece acolo nu circula nici un mijloc de transport ! sant foarte multi copii si femei in special care nu dispun de masina,pt a merge la scoala si serviciu !

  2. Paduricea si zona Liceului Waldorf, apoi cateva spatii cu balarii din preajma blocurilor de la garaje.Sunt multe de facut in Soarelui ,sper ca ne vine si noua randul la modernizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.