A început operațiunea de ridicare a podului Michelangelo

A început operațiunea de ridicare a podului Michelangelo

3
DISTRIBUIȚI

ridicarea podului01_resize

Operaţiune în premieră astăzi la Timişoara –  în jurul orei 10 s-a dat startul operaţiunii de ridicare a podului Michelangelo. Şantierul a fost împânzit de presă şi, drept urmare, de muncitori. Dirigintele de şantier Marius Scorobete a explicat că ridicarea podului nu se va face pe loc, ci că este un proces care va dura nu mai puţin de trei zile. Practic, podul care cântăreşte 360 de tone va fi ridicat cu 50 de centimetri, iar sub el vor fi puse dale, a explicat Scorobote.  Deşi lucrările pe şantier merg ca la carte, după cum a dat asigurări viceprimarul Dan Diaconu, traficul  în zonă nu va fi deschis la jumătatea lunii septembrie,a admis Scorobete asta pentru că legat de betonul care se toarnă trebuie respectate nişte termene în care să se întărească.


Aflat doar la la câţiva metri distanţă, la nici două minute după declaraţiile lui Scorobete, Diaconu a comentat că traficul se va deschide după cum  s-a promis.  Ajuns lângă şantierul unde se realizează subpasajul, Diaconu a explicat şi de ce nu pot exista dezacorduri „pentru că unii plătesc şi alţii execută”.  Pentru a proteja muncitorii de căldura toridă, drigintele de şantier a explicat că programul a fost modificat de la ora 6 la 11 şi de la 16 la 21. Până acum pereţii mulaţi ai subpasajului au fost realizaţi în proporţie de 80%, au fost terminaţi integral pilonii foraţi ai pasajului, iar devierea reţelelor  de apă va fi gata până la finele lunii septembrie.Termenul de finalizare a întregii lucrări este de un an şi jumătate, iar operaţiunile au început în  luna martie a acestui an.

3 COMENTARII

  1. Ziaristul asta de doi lei care a scris articolul nu stie pe ce lume traieste.El nu a inteles nimic din ce se intampla! Pe el il interesa ce a zis Dan Diaconu si ce a zis Scorobete! Trebuia sa inteleaga ca asa o operatiune deosebita nu se intampla in fiecare zi si ar fi putut scrie un articol spectaculos si interesant.

  2. 🙂
    Pe cand eram in liceu, intr-o vacanta de vara am facut munca patriotica pe santierul podului, la taiat fier beton…
    Anterior, acolo a existat un pod de lemn (cu trepte) – de pe care lumea sarea in apa …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.