ACS Poli a bătut Gaz Metan şi la goluri şi la cartonaşe....

ACS Poli a bătut Gaz Metan şi la goluri şi la cartonaşe. Vezi ce spune Velcea despre „avalanşa” de avertismente GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1649082864">

poli-gaz metan19_resize

ACS Poli a câştigat cu 2-1 meciul cu Gaz Metan Mediaş, echipă ce rămâne fără niciun punct în clasamentul Ligii I. Timişorenii au câştigat tot graţie golurilor marcate de Szalbocs Szekely, chiar dacă pe final au rămas în inferioritate după eliminarea lui Marovic.. A fost un meci mult mai dificil pentru ACS Poli, chiar dacă adversarul nu a mai fost unul cu „nume”, deoarece de data aceasta elevii lui Vali Velcea nu au arătat siguranţa din partida precedentă de pe teren propriu cu Dinamo. Totuşi, victoria i-a adus pe timişoreni în vârful clasamentului, cu 7 puncte după primele trei etape, la egalitate cu Pandurii Târgu-Jiu.

ACS Poli nu a mai părut la fel de determinată ca în startul partidelor cu Dinamo şi CFR. Nici publicul nu a fost la fel de numeros ca la meciul cu rivala din Ştefan cel Mare, însă cele câteva mii de suporteri şi-au încurajat favoriţii la fazele importante, iar mica galerie de la Peluza Sud a cântat aproape în permanenţă pentru jucători. Timişorenii au irosit două ocazii prin Boldea şi Nicola în primele zece minute, pentru ca apoi Cristian Scutaru să fie cât pe ce să trimită mingea în propria poartă. Cristian Bărbuţ a fost activ în flancul drept şi a fost aproape de poartă în minutul 23, dar apărarea ardelenilor a respins balonul în corner trimis de tânărul mijlocaş dreapta. După ce Trandu a executat lovitura de la colţ, Marovic a trimis pe lângă poartă. A urmat o perioadă mai slabă în jocul bănăţenilor, iar Medeiros a scăpat periculos cu mingea în minutul 31 şi a lobat-o peste Nuno Claro şi doar intervenţia în ultima secundă a lui Alin Şeroni i-a salvat pe elevii lui Vali Velcea. Antrenorul Timişoarei a sesizat că ceva nu merge în jocul echipei şi l-a schimbat pe Nicola cu Nanu. Schimbarea a fost de bun augur, deoarece în minutul 43 ACS Poli a deschis scorul prin Szalbocs Szekely, golgheterul de până acum al echipei.

În repriza a doua, ambele echipe au început cu mai multe acţiuni nefructificate. Publicul timişorean a devenit din ce în ce mai nemulţumit de deciziile centralului Maris Avram, în special la cartonaşul galben acordat lui Florin Nanu pentru henţ şi la un fault în atac a lui Szalbocs Szekely, care se apropiase periculos de careul echipei lui Cristian Dulca. În repriza a doua tensiunea a crescut în ambele tabere, ceea ce a dus la tot mai multe cartonaşe galbene. Erorile din jocul lui ACS Poli, din ce în ce mai multe odată cu trecerea timpului, le-au permis până la urmă celor de la Mediaş să înscrie prin Ionuţ Buzean, cu un şut din afara careului. Ca şi cum egalarea nu ar fi fost suficientă, două minute mai târziu alb-negrii au rămas în inferioritate după eliminarea lui Marko Marovic, care în doar câteva minute a luat două cartonaşe galbene. Timişorenii au reuşit să revină surprinzător graţie golului marcat de Szalbocs Szekely în minutul 80 din pasa lui Răzvan Trandu. Întreg stadionul a explodat la reuşita lui Szekely, care ajunge la cota cinci în campionat. La finalul jocului, publicul a scandat din nou „Poli, Poli”, chiar dacă de data aceasta echipa le-a dat mai multe emoţii.

ACS Poli: Nuno Claro – Nohai, Scutaru, Şeroni, Marovic, Bărbuţ, Petre (’70 Poparadu), Trandu, Nicola (’37 Nanu), Boldea (’76 Popovici), Szekely

Gaz Mediaş Metan: Pleşca – Zaharia, Muth, Markovic, Buzean, Tahar, Todea, Munteanu (pauză Cojocnean), Bawab (’62 Llullaku), Petre (’78 Şuşu), Medeiros.

Vali Velcea spune că a fost mulţumit de jocul echipei de astăzi. „Am practicat un joc bun, agresiv, un joc consistent la mijlocul terenului, nu în ultimul rând cu eficienţă, pentru că am înscris de două ori, mai mult decât adversarul. Căldura a fost un adversar şi el la meciul de astăzi, oarecum ne-a creat uşoare probleme în agresivitatea ce o aveam de obicei, dar consider că echipa, cu toate aceste lucruri, a avut o atitudine bună, verticală, cu un număr mare de spectatori pentru perioada respectivă. Felicit toţi timişorenii care au venit la meci. Dăm dovadă de un club serios, cu stabilitate, şi cu rezultatele care nu vor întârzia să apară vom fi apreciaţi şi vom atrage atenţia cluburilor mult mai titrate şi potente. A fost un arbitraj bun, la nivelul Ligii I, spun asta pentru că tot ceea ce a dat a fost meritat. Am fost agresivi în anumite momente, iar în altele, datorită căldurii, nu am fost foarte agreisivi. Am luat cartonaşele pe poziţionare, primul cartonaş al lui Marovic putea fi evitat. Dar ne întâlnim şi cu asemenea situaţii şi pe care va trebui să ştim să le rezolvăm. Este mai greu să marchezi în inferioritate numerică, dar cred că am reuşit acest lucru deoarece ne-au ţinut puterile. Mă aşteptam la acest start de campionat bun al întregii echipe. Consumul acestui meci a fost dublu la 38 de grade. Acum e foarte important cât de repede ne putem recupera, a declarat Vali Velcea după victorie.

Cristian Dulca s-a recunoscut învins chiar dacă a spus că ACS Poli a fructificat prin gol singurele două ocazii clare de joc. ”Sunt destul de dezămagit şi şifonat după această a treia înfrângere. Dacă e să mă refer la acest joc, la cele două ocazii pe care le-a avut Timişoara şi două centrări, au câştigat cu 2-1. Îi felicit pentru atitudine şi faptul că au sperat că ne vor învinge în zece oameni. Am făcut greşeli colectiv şi individuale şi am primit golul, am revenit în a doua repriză şi am reuşit să egalăm. A fost un henţ vizibil la mijlocul terenului înainte de a ajunge acţiunea pe partea stângă la gol. Nu este o situaţie plăcută nici pentru mine, nici pntru club, jucători. Sperăm că ne vom reveni, deşi este foarte greu în situaţia actuală să ne remontăm şi psihic, dar vom încerca. După scor, Poli a meritat victoria, chiar dacă a avut doar două ocazii clare. Este o echipă muncitoare, care îşi doreşte să câştige fiecare palmă de teren. Ştiam că joacă foarte mult pe Bărbuţ ştiam că Szekely este un jucător puternic şi toate mingile se vor juca pe el, protejează foatre bine şi vin jucătorii din linia a doua. Am reuşit să blocăm aceste lucruri, dar din păcate, am făcut greşeli în altă parte”, a declarat Cristian Dulca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.