ACS Poli pierde rușinos la Braşov în ultimul minut al prelungirilor. Superioritatea...

ACS Poli pierde rușinos la Braşov în ultimul minut al prelungirilor. Superioritatea numerică, din nou „fatală” trupei lui Velcea

2
DISTRIBUIȚI

velcea_crengi_TS0002

ACS Poli a pierdut în această seară pe terenul celor de la FC Braşov cu 2-1 după un gol primit în ultimul minut al prelungirilor, marcat de Andrei Cristea dintr-o poziţie destul de clară de ofsaid. Astfel, bănăţenii „bifează” şi prima înfrângere în deplasare, a doua din această ediţie a Ligii I, în timp ce Aurică Ţicleanu aduce prima victorie pentru FC Braşov la debutul său pe banca ardelenilor. Din nou, elevii lui Vali Velcea nu au valorificat superioritatea numerică după eliminarea lui Madeira în minutul 77 pentru cumul de cartonaşe galbene.

Meciul s-a jucat pe o ploaie torenţială, care până la urmă, s-a dovedit de bun augur pentru gazde. Danquah a fost periculos în debutul partidei, dar a ieşit repede, în minutul 31, în urma unei accidentări. Timişorenii au avut o ocazie în urma unei centrări a lui Nohai pentru Szekely, care nu a ajuns mingea, iar apoi după o pasă a lui Trandu pentru Nanu, care a şutat însă pe lângă poartă. Valentin Coca a avut o intervenţie bună în minutul 38 la un şut al lui Machado. Două minute mai târziu, FC Braşov a deschis scorul prin Serginho printr-un şut la colţul scurt care l-a păcălit pe Coca. Până la pauză, Trandu a avut ocazia egalării, dar Marinescu a intervenit şi s-a intrat la vestiare cu 1-0.

Egalarea a venit în minutul 60, din piciorul lui Trandu şi graţie jocului de cap al lui alin Şeroni. Trandu a bătut perfect o lovitură liberă, iar Şeroni a „băgat-o” în aţe cu capul. În minutul 64, Szekely a fost exasperant de aproape de un gol după ce nu a ajuns un balon foarte bun în careul mic. ACS Poli a rămas în inferioritate numerică în minutul 77, după eliminarea lui Bruno Madeira, dar din nou, alb-negrii nu au profitat de acest lucru. Szekely a fost din nou aproape de poartă în minutul 80, dar a trimis cu capul spre Keita, aflat în stânga, iar nigerianul a fost surprins de pasă şi nu a putut fructifica balonul. Pe final, timişorenii s-au chinuit, inclusiv prin centrarea foarte bună a lui Nanu din minutul 86, neajunsă de niciun coleg de-a său. Elevii lui Vali Velcea au dovedit că nu se mulţumeau cu un egal, dar pe final au pierdut şi punctul sperat. Andrei Cristea a scăpat singur spre poartă după o gafă a lui Poparadu, şi deşi se afla în ofsaid, tuşierii nu au fluierat nimic. Coca a ieşit disperat din poartă, lăsând buturile libere, iar scorul a devenit 2-1 pentru a doua înfrângere a lui ACS Poli.

ACS Poli: Coca – Nohai, Scutaru, Șeroni, Nicola – Bărbuț (’71 Popovici), Gorobsov (’81 Poparadu), Trandu, Nanu – Keita (’89 Boldea), Szekely.


Rezerve: Pap, Poparadu, Boldea, Popovici, Belu, Bocşan

FC Braşov:  Marinescu – Străuţ, Oltean, Machado, Serginho – I. Popa (’64 Vagner), Madeira, Dias, Păun (’74 Tătar) – Buga, Danquah (31 Andrei Cristea)

Vali Velcea a declarat, după meci, că jucătorii au probleme de atitudine şi nu sunt responsabili în joc. „Ce pot să mai spun, decât că îl felicit pe Istvan Kovacs pentu maniera de arbitraj. E un arbitru cu reale perspective,  păcat că am pierdut intr-o manieră în care nu ne-am regăsit pe ultima fază de joc. Era mai bun un punct decât niciun punct, dar sunt greşeli în lanţ şi lipsă de responsabilitate când suntem în posesia mingii. Dacă jucătorii nu au responsabilitate, nu au ce căuta în Liga I. Ne creem ocazii, avem o posesie bună, adversarii n-am văzut să aibă ocazii bune. Din păcate, noi le creem aceste ocazii. Jucătoii nu sunt concentraţi, acest lucru se întâmplă din cauza junioratuli şi a structurii interne a jucătrilor. Ne continuăm drumul, important e să nu ne abatem de la ideea de joc şi să rămânem în continuare cu rmoralul ridicat. Când pierzi aşa, e greu să remontezi aceşti jucători care au această lipsa de personalitate. Credeam că vom marca pentru că am gestionat foatre bine mijlocul terenului, avem viteză pe benzi. Fotbalul e cu lucriri frumoasa şi urâte, ca antrenor trebuie să el suporţi pe toate. Nu a fost o problemă a superiorităţii numerice, cred că un egal era echitabil în condiţiile meteo şi de joc. Echipa nu este într-o pasă proastă, o echipă care joacă şi ajunge la poartă nu este într-o criză de joc, ci de mentalitate. Important e să ne readunăm pe viitor, să ne facem o analiză corectă pertinentă şi la subiect. Nu cred că am avut probleme la mijlocul terenului, am închis zona centrală şi am valorificat spaţiile din apărarea adversă”, a spus Velcea după meci la Dolce Sport.

Aurică Ţicleanu spune că Madeira a fost eliminat pe nedrept şi că a fost foarte mulţumit de atitudinea elevilor săi. „Chiar dacă nu câştigam, vreau să îi felicit pentru că au fost o echipă. E o victorie mare, obţinută cu şansă, sper să creştem,, pentru că era o problemă şi de încredere. Totul e o chesitune de atitudine.  Cristea încă nu este din păcate la nivelul pe care îl ştim, îi lipseşte ritmul de meci, pentru că el nu a făcut niciun meci amical. A venit Vali şi m-a felicitat după meci, e a doua oară când îi bat cu 2-1 anul acesta. E incredibil, poate e de bun augur. Urmează trei săptămâni de pauză, sper să fim deştepţi să profităm. Publicul ne-a ajutat foarte tare, aţi văzut ce presiune a făcut pe final când am fost pe nedrept în inferioritate numerică”, a declarat Ţicleanu.

 

 

 

2 COMENTARII

  1. acum sincer, chiar credea cineva ca o echipa nou promovata, (sub)finanta din bani publici poate sa ramina pe primul loc? am avut noroc pina acum din cauza nivelului slab al tuturor echipelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.