ACS Poli vrea victoria cu FC Braşov. Velcea: Vrem să facem un...

ACS Poli vrea victoria cu FC Braşov. Velcea: Vrem să facem un joc la fel bun ca şi cu Botoşani, dar cu o eficienţă a fazelor în atac

0
DISTRIBUIȚI

vali velcea02

ACS Poli va juca vineri pe terenul celor de la FC Braşov, echipă care are un antrenor nou după primele cinci etape, pe Aurel Ţicleanu. Timişorenii vor o victorie pentru a „repara” înfrângerea cu FC Botoşani, iar Vali Velcea consideră că singura problema din jocul de etapa trecută a fost ineficienţa în faţa porţii. Pentru acest meci, este posibil să apere din nou Valentin Coca deoarece Nuno Claro este incert, iar Ovidiu Petre va lipsi.

FC Braşov a făcut doar 2 puncte după primele cinci etape, două egaluri cu Săgeata Năvodari şi Petrolul Ploieşti. Vali Velcea spune că în sânul echipei există echilibru după prima înfrângere. Tehnicianul Timişoarei spune că faptul că ardelenii au un antrenor nou nu este neapărat şi o garanţie a succesului. „Încercăm să repetăm din punct de vedere al jocului, un joc la fel de bun ca şi cu Botoşaniul, dar urmat de o eficienţă a fazelor de joc. Până la urmă fotbalul se joacă pe goluri, chiar dacă statistic am fost peste adversari. Am reuşit să menţinem echilibrul în sânul echipei şi suntem conştienţi că în acest campinat vor mai apărea sincope. Nu ne dorim să apară, dar fotbalul este imprevizibil şi poate oferi surprize. Orice schimbare de antrenor în sânul echipei poate crea o revitalizare a grupului sau a ideei de joc, dar eu cred că timpul este foarte scurt pentru a putea face peste noapte ceva. De multe ori schimbările de antrenor s-au dovedit a fi benefice, altă dată mai puţin. Cred că preocuparea noastră principală trebuie să fie jocul nostru, nu schimbările lor”, a declarat Vali Velcea înainte de meci.

Pentru acest joc Ovidiu Petre nu va fi disponibil, deoarece accidentarea sa la tendonul piciorului drept din jocul cu Botoşaniul este mai gravă decât a părut iniţial.


În schimb, Velcea mai speră să îl recupereze pe Nuno Claro, iar dacă  portughezul nu îşi va reveni, în poartă va fi tot Valentin Coca. „Sper într-o revenire a lui Nuno Claro rapidă, cred că Ovidiu Petre este nerecuperabil pentru meciul cu Braşovul, pentru că l-am forţat la meciul cu Botoşaniul. Nu este o recidivă a accidentării pe care a avut-o, ci o lovitură foarte puternică la tendonul piciorului drept. Voi fi obligat să îi ofer continuitate lui Coca. A luat un gol din punctul meu de vedere parabil, a făcut o partidă bună la Năvodari. Am două alternative la portari, ori îi scot din poartă şi îl omor, ori îi ofer continuitate şi mă omor pe mine”, a spus Velcea. De asemenea, şi Furtado va face deplasarea la Braşov. Cu Ovidiu Petre indisponibil, Poparadu va reveni titular în linia mediană. Lăudat de Velcea penru seriozitatea sa, Poparadu spune că meciul cu Botoşani a fos doar un accident. „: Suntem conştienţi că ne aşteaptă o deplaasare foatre grea, întâlnim o echipă fără nicio victorie în acest început de campionat. Având în vedere schimbările de antrenor vor fi foarte motivati, dar şi noi vom fi foarte concentraţi. E importantă victoria pentru a avea linişte la echipă având în vedere că e o perioadă când se întreupre campionautl. Sperăm să câştigăm pentru a face uitată înfrângerea cu Botoşaniul. A fos tun duş rece, dar nu cred că am intrat relaxaţi cu Botoşaniul”, a declarat Poparadu. Meciul se va juca vineri de la ora 19:30 şi va fi transmis de DolceSport, iar ulterior campionatul va lua o pauză de trei săptămâni cauzat de programul naţionalei.

Velcea, omagiu pentru Costică Ştefănescu

Vali Velcea a vorbit şi despre decesul lui Costică Ştefănescu. Fostul fotbalist şi antrenor trecut în nefiinţă ieri a fost şi antrenor al lui Poli în perioada 1993-1994 când juca Velcea în alb-violet. „Ţin prin numele meu să aduc un omagiu celui care mi-a fost antrenor şi care  a antrenat şi pe Poli. Familiei sincere condoleante pentru ca a fost un nume mare al fotbalului romanesc, al unei echipe la fel de mare si a antrenat şi această echipă cu o istorie frumoasă”, a spus Velcea. Costică Ştefănescu s-a sinucis ieri aruncându-se de pe acoperişul Spitalului Militar. Fosutl jucător al Craiovei şi al Stelei suferea de cancer pulmonar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.