Alexandru Arşinel a fost supus unui transplant de rinichi: „Închipuiţi-vă că un...

Alexandru Arşinel a fost supus unui transplant de rinichi: „Închipuiţi-vă că un om se naşte din nou”

0
DISTRIBUIȚI

alexandru_arsinel

Actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, a suferit, ieri, un transplant de rinichi, la un spital din Cluj-Napoca, informează un comunicat al instituţiei de spectacole pe care acesta o conduce. „Închipuiţi-vă că un om, la o anumită vârstă, se naşte din nou.


Această operaţie îmi prelungeşte viaţa în modul cel mai decent”, a declarat actorul pentru Mediafax. Acesta a mărturisit că a început să aibă probleme renale în urmă cu zece ani, dar nu a ajuns la stadiul de a face dializă. „Când ajungi la dializă, trei sferturi din viaţa ta se petrec în spital, lucru pe care l-aş fi suportat cu greu, aşa cum Toca (regizorul Alexandru Tocilescu, n.r.) nu a suportat”, a adăugat Alexandru Arşinel.

Actorul a povestit că s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Mihai Lucan şi, după ce i s-au făcut analize, a fost pus pe o listă de transplant. Ieri, la o zi după ce a fost anunţat că a fost găsit un rinichi compatibil pentru el, actorul a mers la Cluj-Napoca, unde a fost supus complicatei intervenţii chirurgicale de transplant.

Operaţia a fost efectuată cu succes de echipa condusă de reputatul prof. univ. dr. Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal de la Cluj şi şeful catedrei de Urologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”. Arşinel a mai declarat că va mai sta internat la Cluj-Napoca încă două săptămâni, pentru a asigura ceea ce el a numit, cu umor, „familiarizarea musafirului”, după care va fi sub tratament medicamentos timp de trei, patru luni, dublat cu vizite la medicul care l-a operat. Actorul a declarat că plănuieşte să revină pe scenă în octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.